Μπλόκο στα ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών στην εστίαση

Με rapid test θα μπαίνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών στα εστιατόρια, σύμφωνα με νέο ΦΕΚ της κυβέρνησης.
Μπλόκο στα ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών στην εστίαση
Σε μια κίνηση της τελευταίας στιγμής και με νέο ΦΕΚ, η κυβέρνηση επιτρέπει στα ανεμβολίαστα παιδιά 12 έως 17 ετών να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης με rapid test 48 ωρών.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10.

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, θα επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής, και ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) θα τα σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR.

Εναλλακτικά, εφόσον το άτομο προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι υποχρεώσεις αυτές αφορούν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 4 έως 11 ετών θα μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10.

Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Πηγή. https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2096291/me-rapid-test-anemvoliasta-paidia-ano-ton-11-eton.html
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v