Ιδιωτικοί θα είναι πλέον όλοι οι λογαριασμοί ανηλίκων στο Instagram

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα κάνει ιδιωτικούς τους νέους λογαριασμούς ατόμων κάτω των 16 ετών.
Ιδιωτικοί θα είναι πλέον όλοι οι λογαριασμοί ανηλίκων στο Instagram
Το Instagram θα εισάγει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για ανήλικους χρήστες, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Το κοινωνικό δίκτυο θα κάνει ιδιωτικούς τους νέους λογαριασμούς από προεπιλογή για παιδιά κάτω των 16 ετών, θα εμποδίζει ορισμένους ενήλικες να αλληλεπιδρούν με εφήβους στην πλατφόρμα του και θα περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές μπορούν να στοχεύουν εφήβους.

Οι αλλαγές έγιναν καθώς η εφαρμογή δέχεται πιέσεις από νομοθέτες, ρυθμιστές, γονείς και υποστηρικτές της ασφάλειας των παιδιών που ανησυχούν για τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών.

«Δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης που να κάνει τους ανθρώπους ξαφνικά ενήμερους για το πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο», δήλωσε η Karina Newton, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής της Instagram. Είπε ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αποσκοπούν στη δημιουργία "εμπειριών που ταιριάζουν στην ηλικία" και βοηθούν τους νεότερους χρήστες να περιηγηθούν στο κοινωνικό δίκτυο.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους ασφαλείς, θέλουμε να τους δώσουμε καλές εμπειρίες και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να μάθουν, καθώς χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, να αναπτύσσουν υγιείς και ποιοτικές συνήθειες όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, εφαρμογές και κοινωνικά μέσα», πρόσθεσε.

Από αυτήν την εβδομάδα, όταν παιδιά κάτω των 16 ετών μπαίνουν στο Instagram, οι λογαριασμοί τους θα γίνονται ιδιωτικοί αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι αναρτήσεις τους θα είναι ορατές μόνο σε άτομα στα οποία επιτρέπεται να τα ακολουθούν.

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v