@HOMEΠΑΙΔΙ

Ιδιωτικοί θα είναι πλέον όλοι οι λογαριασμοί ανηλίκων στο Instagram

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα κάνει ιδιωτικούς τους νέους λογαριασμούς ατόμων κάτω των 16 ετών.

Ιδιωτικοί θα είναι πλέον όλοι οι λογαριασμοί ανηλίκων στο Instagram

Το Instagram θα εισάγει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για ανήλικους χρήστες, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Το κοινωνικό δίκτυο θα κάνει ιδιωτικούς τους νέους λογαριασμούς από προεπιλογή για παιδιά κάτω των 16 ετών, θα εμποδίζει ορισμένους ενήλικες να αλληλεπιδρούν με εφήβους στην πλατφόρμα του και θα περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημιστές μπορούν να στοχεύουν εφήβους.

Οι αλλαγές έγιναν καθώς η εφαρμογή δέχεται πιέσεις από νομοθέτες, ρυθμιστές, γονείς και υποστηρικτές της ασφάλειας των παιδιών που ανησυχούν για τον αντίκτυπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την ψυχική υγεία των παιδιών.

«Δεν υπάρχει μαγικός διακόπτης που να κάνει τους ανθρώπους ξαφνικά ενήμερους για το πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο», δήλωσε η Karina Newton, επικεφαλής δημόσιας πολιτικής της Instagram. Είπε ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αποσκοπούν στη δημιουργία "εμπειριών που ταιριάζουν στην ηλικία" και βοηθούν τους νεότερους χρήστες να περιηγηθούν στο κοινωνικό δίκτυο.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους ασφαλείς, θέλουμε να τους δώσουμε καλές εμπειρίες και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να μάθουν, καθώς χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, να αναπτύσσουν υγιείς και ποιοτικές συνήθειες όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, εφαρμογές και κοινωνικά μέσα», πρόσθεσε.

Από αυτήν την εβδομάδα, όταν παιδιά κάτω των 16 ετών μπαίνουν στο Instagram, οι λογαριασμοί τους θα γίνονται ιδιωτικοί αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι αναρτήσεις τους θα είναι ορατές μόνο σε άτομα στα οποία επιτρέπεται να τα ακολουθούν.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2