Έρχονται οι "οι νταντάδες της γειτονιάς" το φθινόπωρο

Από το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Έρχονται οι οι νταντάδες της γειτονιάς το φθινόπωρο
Με τον ευφάνταστο τίτλο «Νταντάδες της Γειτονιάς» ξεκινά από το προσεχές φθινόπωρο το πιλοτικό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να στηρίξει τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί χωρίς όμως να διακόψουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα, το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ισότητα και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η σχετική έκθεση για την διαδικασία πιστοποίησης των φροντιστών – βρεφοκόμων, αλλά και των χώρων στους οποίους θα κρατούνται να παιδιά. Αρχικά δε, θα αφορά βρέφη ηλικίας έως 2,5 ετών.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους.

Σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, ενδέχεται να υπάρχουν «νταντάδες» που θα καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες, δηλαδή θα κρατούν βρέφη από δύο ή και τρεις οικογένειες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν από διαδικασία κατάρτισης μέσω ειδικών σεμιναρίων, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνεται η επιλογή, ενώ το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κοστίζει περί τα 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Με πληροφορίες από Euro2day.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v