Δημιουργικά και πρωτότυπα παιχνίδια για πιτσιρίκια

Ψυχαγωγία, εκπαίδευση και κριτική σκέψη σε πέντε πρωτότυπες εφαρμογές για tablet και smartphone που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια.
Δημιουργικά και πρωτότυπα παιχνίδια για πιτσιρίκια

Παιδιά χωρίς οθόνες τη σήμερον ημέρα είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξουν, επομένως έχει νόημα οι ώρες που σπαταλούν μπροστά από αυτές να έχουν και κάποιο όφελος.

Δείτε παρακάτω πέντε πρωτότυπες εφαρμογές που συνδυάζουν ψυχαγωγία, μάθηση και δημιουργία.  

Earth Speakr

Μια πρωτότυπη εφαρμογή διευρυμένης πραγματικότητας η οποία επιτρέπει στα παιδιά να προσθέσουν ψηφιακά τα πρόσωπά τους στο περιβάλλον τους και να έχουν λόγο στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή. Δημιουργός της ο γνωστός καλλιτέχνης Olafur Eliasson.



Τα Απίθανα Πειράματα Φυσικής



Πώς επιδρά το βάρος και η ελαστικότητα των σωμάτων στη συμπεριφορά τους. Πώς η λειτουργεί η άνωση; Το νέο ελληνικό παιχνίδι από τους δημιουργούς της Κρεμάλας, του Εύρηκα και του Εκατομμυριούχου βάζει τα παιδιά σε ρόλο ερευνητή και μέσα από 64 πίστες τους μαθαίνει τους Νόμους της Φυσικής.

Toontastic 3D



3… 2… 1 και… δράση! Με το Toontastic 3D, τα πιτσιρίκια φτιάχνουν τα δικά τους σενάρια επιλέγοντας τους αγαπημένους τους ήρωες και δίνουν εικόνα και κίνηση σε φανταστικούς χαρακτήρες ενώ μαθαίνουν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες και περιπέτειες.

Math Duel



Πόσο καλά τα πάνε με τα Μαθηματικά; Ώρα να το αποδείξουν μέσα από ένα άκρως «κολληματικό» παιχνίδι που παίζεται με δύο παίκτες και περιλαμβάνει εκατοντάδες ερωτήσεις μαθηματικών. Ο νικητής θα είναι εκείνος που θα απαντήσει γρηγορότερα και σωστότερα, φυσικά.

Run Marco!



Ένα πρωτότυπο παιχνίδι περιπέτειας, με το οποίο τα παιδιά μυούνται στην τέχνη του προγραμματισμού, καθοδηγώντας τον κεντρικό ήρωα με συγκεκριμένες εντολές, γράφοντας στην ουσία τον δικό τους «κώδικα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v