@HOMEΠΑΙΔΙ

Δημιουργικά και πρωτότυπα παιχνίδια για πιτσιρίκια

Ψυχαγωγία, εκπαίδευση και κριτική σκέψη σε πέντε πρωτότυπες εφαρμογές για tablet και smartphone που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια.

Δημιουργικά και πρωτότυπα παιχνίδια για πιτσιρίκια

Παιδιά χωρίς οθόνες τη σήμερον ημέρα είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξουν, επομένως έχει νόημα οι ώρες που σπαταλούν μπροστά από αυτές να έχουν και κάποιο όφελος.

Δείτε παρακάτω πέντε πρωτότυπες εφαρμογές που συνδυάζουν ψυχαγωγία, μάθηση και δημιουργία.  

Earth Speakr

Μια πρωτότυπη εφαρμογή διευρυμένης πραγματικότητας η οποία επιτρέπει στα παιδιά να προσθέσουν ψηφιακά τα πρόσωπά τους στο περιβάλλον τους και να έχουν λόγο στις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή. Δημιουργός της ο γνωστός καλλιτέχνης Olafur Eliasson.Τα Απίθανα Πειράματα ΦυσικήςΠώς επιδρά το βάρος και η ελαστικότητα των σωμάτων στη συμπεριφορά τους. Πώς η λειτουργεί η άνωση; Το νέο ελληνικό παιχνίδι από τους δημιουργούς της Κρεμάλας, του Εύρηκα και του Εκατομμυριούχου βάζει τα παιδιά σε ρόλο ερευνητή και μέσα από 64 πίστες τους μαθαίνει τους Νόμους της Φυσικής.

Toontastic 3D3… 2… 1 και… δράση! Με το Toontastic 3D, τα πιτσιρίκια φτιάχνουν τα δικά τους σενάρια επιλέγοντας τους αγαπημένους τους ήρωες και δίνουν εικόνα και κίνηση σε φανταστικούς χαρακτήρες ενώ μαθαίνουν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες και περιπέτειες.

Math DuelΠόσο καλά τα πάνε με τα Μαθηματικά; Ώρα να το αποδείξουν μέσα από ένα άκρως «κολληματικό» παιχνίδι που παίζεται με δύο παίκτες και περιλαμβάνει εκατοντάδες ερωτήσεις μαθηματικών. Ο νικητής θα είναι εκείνος που θα απαντήσει γρηγορότερα και σωστότερα, φυσικά.

Run Marco!Ένα πρωτότυπο παιχνίδι περιπέτειας, με το οποίο τα παιδιά μυούνται στην τέχνη του προγραμματισμού, καθοδηγώντας τον κεντρικό ήρωα με συγκεκριμένες εντολές, γράφοντας στην ουσία τον δικό τους «κώδικα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2