Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για άστεγα παιδιά ανοίγει τις πόρτες του στην Αθήνα

Το πρώτο υπνωτήριο για άστεγους εφήβους άνοιξε και επισήμως στην Αθήνα στην αρχή της εβδομάδας.
Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για άστεγα παιδιά ανοίγει τις πόρτες του στην Αθήνα

Ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο έγινε πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με σημαντικά ιδρύματα, αλλά και με την συμβολή του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έφτιαξε το πρώτο υπνωτήριο για άστεγους εφήβους στην Αθήνα.

Ο χώρος ξεκινάει την πιλοτική του λειτουργία φιλοξενώντας αρχικά μέχρι εξήντα παιδιά, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως εκατό άστεγους ανήλικους.

Η λειτουργία του αναμένεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, αφού πλέον θα παρέχει στα παιδιά έναν κατάλληλο και ασφαλή χώρο, όπου θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής, να πλένουν τα ρούχα τους, να τρώνε και να κοιμούνται, έως ότου επιτευχθεί η εξεύρεση μακροχρόνιας βέλτιστης λύσης.



Μαζι με το Κέντρο Ημέρας και την Κινητή Μονάδα εντοπισμού και στήριξης της ΜΕΤΑδρασης, τα άστεγα παιδιά θα έχουν πλέον ένα προσωρινό ασφαλές πλαίσιο προστασίας που τους προσφέρει τη στήριξη που χρειάζονται για να βγουν από το αδιέξοδο της κατάστασής τους.

Τα έξοδα λειτουργίας για τη δημιουργία του καλύπτει η ΜΕΤΑδραση με ίδιους πόρους, αξιοποιώντας μέρος του ανθρωπιστικού βραβείου του Ιδρύματος Conrad N. Hilton.

Εκτός από τα ασυνόδευτα άστεγα παιδιά, ο χώρος είναι ανοιχτός για να στηρίξει και δεκάδες περιπτώσεις παιδιών οικογενειών που, εξαιτίας έκτακτων συνθηκών, μένουν μόνα τους, χωρίς κανένα οικογενειακό περιβάλλον για να τα φιλοξενήσει προσωρινά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v