Παιδικό θέατρο online: Οι καλύτερες παραστάσεις τώρα

Μέχρι να ανοίξουν ξανά τα θέατρα, τις καλύτερες παραστάσεις θα τις βλέπουμε αγκαλιά με τα πιτσιρίκια στις οθόνες μας.
Παιδικό θέατρο online: Οι καλύτερες παραστάσεις τώρα
Προφανώς και δεν είναι το ίδιο. Γενικώς, τίποτα online δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατμόσφαιρα του θέατρου. Ειδικά όταν μιλάμε για παιδικό θέατρο, η εξίσωση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αφενός λόγω της τάσης της παιδικής προσοχής να αποσπάται πανεύκολα, αφετέρου λόγω της γνωστής και μεγάλης συζήτησης περί «οθόνης». Οθόνη από οθόνη, όμως, έχει διαφορά, και αν το λοκντάουν αυξάνει μοιραία τον χρόνο που περνάμε όλοι μας μπροστά της, χίλιες φορές να βλέπουμε παιδικό θέατρο από διαφημίσεις στο YouTube.

Και τώρα που το λύσαμε κι αυτό, σου συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις που παίζονται αυτή τη στιγμή online.

Circo Cachivache: Το Όνειρο της Μόλυ

Tο αγαπημένο, όσο και πρωτότυπο τσίρκο Cachivache παρουσιάζει μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολλά ακροβατικά κόλπα, ζογκλερικά, θέατρο, ζωντανή μουσική και άφθονο γέλιο. Η ιστορία έχει ως εξής: Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κορίτσι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο. Όταν ο διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Η παράσταση είναι διαθέσιμη ως τις 5 Μαΐου on demand εδώ, με το εισιτήριο στα 10€.



Ο Μικρός Πρίγκιπας

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Αδάμης, και ανέβηκε για λίγο το φθινόπωρο του 2020 στο Θέατρο Μικρό Χορν, έρχεται για δύο online προβολές, την Κυριακή 25/4 στις 11.30 και στις 15.00. Με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση, η παράσταση αφηγείται μια από τις πιο αγαπημένες (και πολυδιαβασμένες) ιστορίες του 20ου αιώνα, με μουσική υπόκρουση τραγούδια βασισμένα σε μελωδίες Offenbach, Holst, Saint-Saëns και Brahms. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€. Κλικ εδώ



Μικροί κύριοι - Μικρές κυρίες

Η αγαπημένη παράσταση που σκηνοθετεί η Παυλίνα Χαρέλα ζωντανεύει τους γνωστούς ήρωες της παιδικής μας ηλικίας εδώ και δύο χρόνια στα θέατρα όλης της Ελλάδας. Τώρα επιστρέφει στις οθόνες μας, ειδικά σκηνοθετημένη για online προβολή, με πολυκάμερη λήψη και ψηφιακό ήχο, και διατίθεται on demand μέχρι τις 30 Απριλίου, με εισιτήριο 10€.

Για την υπόθεση του έργου, διαβάζουμε τα εξής: «Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι' αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας».

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, αυτή εδώ είναι μια φαντασμαγορική παράσταση θεατρικού τσίρκου γεμάτη δράση, εκπλήξεις, ακροβατικά, μαγικά τρικ, ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική. Ο Ιταλός σκηνοθέτης των Τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, Βραβευμένος με το Xρυσό Βραβείο Merlin Award 2018 για το καλύτερο οικογενειακό show στον κόσμο, Enrico Peccoli υπογράφει την σκηνοθεσία. Τη βρίσκεις on demand εδώ, ό,τι ώρα θέλεις εσύ, έως τις 5 Μαΐου, με εισιτήριο 13€.



Της Φωτιάς και του Αέρα

Το παιδικό θέατρο Αερόπλοιο παντρεύει τους ήρωες-ηθοποιούς του με κούκλες, μάσκες και μαριονέτες σε μια φαντασμαγορική παράσταση με δράση, γέλιο και μηνύματα για τη δύναμη της γνώσης και την χαρά της μάθησης. Οι δημιουργοί της παράστασης περιγράφουν την υπόθεση ως εξής: «Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό! Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; Οι δύο, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα έχουν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, τη γραφή, λαχταρά να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;». Η παράσταση είναι διαθέσιμη για on demand προβολή μέχρι τις 29 Απριλίου, εδώ. Εισιτήριο στα 10€.

Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη: Του φτωχού τ’ αρνί

Και θέατρο σκιών έχει το μενού, φυσικά. Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την πασχαλινή του παράσταση σε διαδικτυακή μετάδοση on demand, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 μέσω του Viva.gr, με τα εισιτήρια στα 6€.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Κάθε Λαμπρή ο φτωχός Καραγκιόζης καλείται από κάποιον φίλο του στο Πασχαλινό τραπέζι. Φέτος όμως αλλάζει η τύχη του. Ο Πασάς αποφασίζει να δώσει ένα αρνί στον πιο φτωχό χριστιανό. Ο Καραγκιόζης είναι ο τυχερός. Πώς όμως θα καταφέρει με αυτό το αρνί να βγει από την υποχρέωση και να καλέσει τους φίλους που τον τραπέζωναν όλα αυτά τα χρόνια; Ο Χατζηαβάτης έχει ένα πονηρό σχέδιο για να «βοηθήσει» τον φίλο του. Οι υποψήφιοι συνδαιτυμόνες προσκαλούνται. Άραγε θα πραγματοποιηθεί το πασχαλινό τραπέζι ή θα τιναχθεί στον αέρα από το σχέδιο του πονηρού Χατζηαβάτη;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v