Υπέροχες παιδικές ζωγραφιές με νόημα

Μικροί ζωγράφοι συγκινούν με τα έργα τους αποτυπώνοντας ζητήματα που τους απασχολούν για το περιβάλλον, το προσφυγικό και τον κορωνοϊό.
Υπέροχες παιδικές ζωγραφιές με νόημα

Τα παιδιά καταλαβαίνουν, και αισθάνονται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε. Η παιδική ψυχή είναι εύπλαστη και ευαίσθητη, ενώ αρκετές φορές εκφράζεται με τρόπους που ούτε θα μας περνούσαν από το μυαλό.

Από το προσφυγικό μέχρι την πανδημία και την οικολογική συνείδηση, δείτε παρακάτω μερικές ζωγραφιές με νόημα πιτσιρικιών που συγκινούν.

Ο μικρός Βαγγέλης από την Καρδίτσα βλέποντας τον πατέρα του που δουλεύει στο ΕΚΑΒ, παίρνει τα μολύβια και τις ξυλομπογιές του και ζωγραφίζει τη δουλειά του μπαμπά του, θυμίζοντας σε όλους τη σημασία του τηρούμε τα μέτρα.



Η οκτάχρονη Ιρακινή Νεβίν επέλεξε το μολύβι και το χαρτί για να εκφράσει το γεγονός που τη στιγμάτισε: τη στυγνή δολοφονία του πατέρα της από έναν τζιχαντιστή μπροστά στα αθώα μάτια της.



Ένας 16χρονος από τη Μέση Ανατολή αποτυπώνει το δύσκολο ταξίδι του, από τη χώρα του μέχρι την Τουρκία και από κει σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, σε ζωγραφιές που συγκινούν.

 

«Οι παππούδες μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;», είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό με θέμα «Ένα καράβι για τους πρόσφυγες».



«Μη φοβάστε παλικάρια. Οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν ποτέ τους Τούρκους». Μαθητές του Α’ Δημοτικού σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης στέλνουν μήνυμα προς τους Έλληνες στρατιώτες που κρατήθηκαν το 2018 στις τουρκικές φυλακές.



«Τί θα σβήνατε εάν είχατε ένα μαγικό σβηστήρι;», ρώτησαν παιδιά στην Κύπρο, και οι εικαστικές απαντήσεις τους είναι υπέροχες – θα έσβηναν τον κορωνοϊό, τις αρρώστιες, τα ατυχήματα…






SIgmalive.com

Η μικρή φώκια Αφροδίτη, γνωστή και… αγαπητή στην Κύπρο, βρέθηκε νεκρή από ψαράδες στην παραλία «Τάφοι των Βασιλέων» το 2019, με τα παιδιά της Στ΄2 του ΙΑ΄Δημοτικού Λεμεσού-ΤΣΙΡΕΙΟ να εκφράζουν τη λύπη τους μέσα από ζωγραφιές.




mylife.com.cy
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v