Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση των μαθητών

Όλα τα σχολεία κλείνουν από αύριο στην Αττική και η τηλεκπαίδευση επανέρχεται στις ζωές μας. Τι θα γίνει με τις απουσίες, και τι άλλο αλλάζει;
Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση των μαθητών
Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα είναι κλειστά από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28/2 στην Αττική, με την εξαίρεση μόνο των σχολείων ειδικής αγωγής, που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Για όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, ισχύει και πάλι η τηλεκπαίδευση.

Η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει οδηγήσει την διαδικασία της διδασκαλίας στη χώρα να λειτουργεί σε τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες. Συγκεκριμένα στην Αττική, τα Λύκεια βρίσκονται ήδη σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά να κλείνουν ένα μήνα μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, και τα Γυμνάσια λίγες μόλις μέρες μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Χτες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open δήλωσε μεταξύ άλλων πως αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα τους ειδικούς ήταν η αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 9 ετών κατά 11%, η οποία ανέβασε τα κρούσματα σε περίπου 400, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Γυμνάσια και Λύκεια θα κάνουν μαθήματα το πρωί, ενώ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από τις 14.10 μέχρι τις 17.20. Για τους μαθητές του Δημοτικού θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ. Υπό αυτό το πρίσμα, για τους γονείς επανέρχεται το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική, με τις απουσίες των μαθητών να καταγράφονται σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και να προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών του μαθητή. Η τήρηση του απουσιολόγιου ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.

Όπως και την προηγούμενη φορά, η τηλεκπαίδευση θα γίνει μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v