Τέλεια εκπαιδευτικά apps για το παιδί σας

Μην αφήνετε το παιδί να χαζεύει με τις ώρες χαζά βίντεο στο Youtube. Αυτές οι εφαρμογές θα το διασκεδάσουν και θα του μάθουν πραγματάκια.
Τέλεια εκπαιδευτικά apps για το παιδί σας

Όλη μέρα πάνω από μια οθόνη, να βλέπει χαζά βίντεο και να σπαταλά τις ώρες του. Είναι αυτό το καλύτερο για το παιδί σας; Αν απαντήσατε ναι, τότε μη διαβάσετε παρακάτω.

Αν πάλι νιώθετε πως έτσι σπαταλά τον χρόνο του, τότε δείτε παρακάτω μερικές εκπαιδευτικές εφαρμογές που θα το διασκεδάσουν αλλά και θα το μάθουν πράγματα.

ΕμμετροΜαθαίνω Να Γράφω
Ηλικίες: 4 +

Εύχρηστη και διασκεδαστική εφαρμογή, με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν να σχεδιάζουν όλα τα γράμματα, μικρά και κεφαλαία, αλλά και αριθμούς, σύμβολα και διάφορα σχήματα. Μόλις σχηματιστεί το γράμμα το παιδί ανταμοίβεται με αστεράκια, ενώ μπορεί να τα ανταλλάξει με ψηφιακά αυτοκόλλητα ως μπόνους.



Βρείτε εδώ την εφαρμογή για συσκευές Android και εδώ για συσκευές iOS

Σημειώστε επίσης πως η σειρά περιλαμβάνει και άλλα παιχνίδια όπως τα Εμμετρομαθαίνω Αριθμητική, Εμμετρομαθαίνω Να Συλλαβίζω και Εμμετρομαθαίνω Λεξούλες. Δείτε τις όλες εδώ

First Greek Words
Ηλικίες: 4+



Αυτή η εφαρμογή βοηθάει τα παιδιά να μάθουν τα γράμματα, τα ονόματά τους, πώς τα γράμματα αυτά σχηματίζουν λέξεις, και την ορθογραφία τους στα Ελληνικά. Η κανονική έκδοση περιλαμβάνει 80 λέξεις από διάφορες κατηγορίες (ζωάκια, χρώματα, σχήματα κ.α.) ενώ η δωρεάν λιγότερες.

Βρείτε εδώ τη δωρεάν και εδώ την κανονική για συσκευές iOS. 

SchoolAR
Ηλικίες: 6-12

Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για σχολικά βιβλία «ζωντανεύει» τις σελίδες τους και καλύπτει τα βιβλία της Πληροφορικής, της Γεωγραφίας και της Ιστορίας. Η χρήση της είναι απλή: πατώντας το κουμπί Κάμερα AR, στο αρχικό μενού, λειτουργεί η κάμερα της συσκευής ώστε να εστιάσετε πάνω σε μία Σελίδα του εκάστοτε βιβλίου και να εμφανιστεί το τρισδιάστατο αντικείμενο. Η εφαρμογή διαθέτει και τεστ γνώσεων με ενδιαφέροντα κουίζ.

Βρείτε και τις τρεις εφαρμογές για Android εδώ.

Μαθηματικά παιχνίδια 
Ηλικίες: 5+

Μια καλοσχεδιασμένη εφαρμογή, η οποία βοηθά τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια, διαιρέσεις, αφαιρέσεις, πολλαπλασιασμούς και άλλα τέτοια ωραία και… μαθηματικά, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, 58 το σύνολο. Το θετικό της είναι πώς απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και άνω των 18 ετών, με κλιμακούμενης δυσκολίας ερωτήσεις. Η εφαρμογή είναι στα αγγλικά.

Βρείτε το για Android εδώ

Βρείτε τις διαφορές
Ηλικίες: 5+

Μια εφαρμογή που οξύνει την παρατηρητικότητα και τις ικανότητες συγκέντρωσης των παιδιών με περισσότερες από 700 εικόνες όπου καλούνται να εντοπίσουν τις διαφορές, κλιμακούμενης δυσκολίας. Πολύ εύκολη στη χρήση, απευθύνεται τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα παιδιά. Η εφαρμογή είναι στα αγγλικά. 

Βρείτε την για Android εδώ

Λεξοπαιχνίδι - για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες 
Ηλικίες: 5+

Εφαρμογή που περιέχει μικρά παιχνίδια στα ελληνικά, τα οποία παίζονται ατομικά ή με την επίβλεψη γονέα, και συνδυάζει την διασκέδαση με την εξάσκηση του μυαλού. Για να κερδίσει τα παιχνίδια, το παιδί καλείται να «σπάσει» τη λέξη στα μικρότερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται (φωνήματα) και να τα επεξεργαστεί, ενεργοποιώντας συγχρόνως και άλλες γνωστικές διεργασίες (μνήμη, προσοχή, αντίληψη και μάθηση).

Κατεβάστε την εδώ για συσκευές με λογισμικό Android, κι εδώ για iPhone και iPad 

10' στην ορθογραφία
Ηλικίες: 6-12

Στόχος της εφαρμογής είναι η εξάσκηση στην ελληνική ορθογραφία, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται δεξιότητες όπως: γραφή και αναγνώριση λέξεων, ταχύτητα αντίδρασης, λογική σκέψη και παρατηρητικότητα. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, αλλά είναι κατάλληλο για μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και λογοθεραπεία.

Κατεβάστε την για Android από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v