@HOMEΠΑΙΔΙ

17 δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Η Ελληνική Λέσχη Βιβλίου δημιουργεί δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά, αλλά και για μαθητές που βρίσκονται στα καταστήματα κράτησης ανηλίκων.

17 δανειστικές βιβλιοθήκες για μαθητές Ρομά και κρατούμενους

Ένα μοναδικό έργο κοινωνικής ευαισθησίας για όσους λόγω συνθηκών δεν έχουν πρόσβαση στη μάθηση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Eλληνική Λέσχη του Βιβλίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λέσχης, το έργο « Δημιουργία 17 ποιοτικών Δανειστικών Βιβλιοθηκών "για σένα!" σε 11 σχολεία με μαθητές Ρομά και 6 σχολεία εντός Καταστημάτων Κράτησης» θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων Ρομά και Κρατουμένων με την ανάπτυξη μεθόδων για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.

Σκοπεύει να επιλύσει την ανάγκη απόκτησης Δανειστικής Βιβλιοθήκης σε 11 Δημοτικά Σχολεία με μαθητές Ρομά και σε 6 σχολεία εντός Καταστημάτων Κράτησης.

Παράλληλα, αναμένεται να βοηθήσει στην ενίσχυση και συμπλήρωση του έργου διδασκαλίας και εκπαίδευσης, να επιμορφώσει αυτές τις κοινωνικές ομάδες και να ενισχύσει την προσβασιμότητά τους σε επιλεγμένα, ποιοτικά βιβλία που ψυχαγωγούν, μορφώνουν και ανεβάζουν το επίπεδο ζωής.

Τα σχολεία στα οποία δημιουργούνται οι βιβλιοθήκες είναι το 2ο Δημοτικό Ζεφυρίου το 2ο, 9ο και 6ο Άνω Λιοσίων, 2ο και 6ο Αγίας Βαρβάρας το 7ο, 6ο και 11ο Ασπροπύργου, όπως και το 23ο και 16ο Αχαρνών.

Επίσης, από το πρόγραμμα επωφελούνται τα δημοτικά σχολεία στα καταστήματα κράτησης Κομοτηνής, Ναυπλίου, Γρεβενών, Κορίνθου, Αυλώνα και Θήβας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Μάθετε περισσότερα εδώ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2