Νέα somellier στο Ηilton

Μετά τους ”Ορίζοντες Λυκαβητού”, το ”Καστελόριζο” αλλά και μεταξύ άλλων τη ”Σπονδή”, η Χρύσα Γιατρά αναλαμβάνει καθήκοντα sommellier στο Hilton. Έχει σπουδάσει οινολογία και τεχνολογία ποτών για 4 χρόνια και έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση Ελληνικών και Διεθνών Αμπελώνων.
Νέα somellier στο Ηilton

Τη θέση του επικεφαλής sommelier αναλαμβάνει στο Hilton η κ. Χρύσα Γιατρά.

Η Χρύσα Γιατρά (φωτό) εντάσσεται στην ομάδα του Hilton Αθηνών έχοντας επιτελέσει sommelier στο εστιατόριο ”Ορίζοντες Λυκαβηττού” καθώς στον όμιλο εστιατορίων ”Καστελόριζο”. Επιπλέον, έχει υπάρξει sommelier στο ”Porto Elounda & Peninsula” και στο ”Elounda Mare Relais & Chateaux”.

Το 2004 έλαβε την θέση της μαθητευόμενης sommelier στο εστιατόριο ”Σπονδή” υπό την επιτήρηση του Γιώργου Λούκα στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του Καλύτερου Έλληνα Sommelier για το 2003, εκπροσωπώντας επιπλέον και την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό Καλύτερου Sommelier 2005.

Με μεταπτυχιακές σπουδές ως sommelier στην εκπαιδευτική ομάδα της Le Monde, συμμετοχή σε γευσιγνωσία κρασιών και παρακολούθηση πολλαπλών σεμιναρίων για το σωστό συνδυασμό φαγητού και κρασιού, η Χρύσα αναμένεται να επιφέρει έναν αέρα ανανέωσης στο ξενοδοχείο.

Έχει σπουδάσει οινολογία και τεχνολογία ποτών για 4 χρόνια και έχει επικεντρωθεί στην ανάλυση Ελληνικών και Διεθνών Αμπελώνων, καθώς και στις αρχές τις οινολογίας αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη γνώση για τους κατάλληλους γευστικούς συνδυασμούς κρασιών και φαγητού. Μαζί με τον executive chef του Hilton Αθηνών Thorsten Beermann και τον executive chef του Βυζαντινού, Μπάμπη Καραούζα, στοχεύουν να αλλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο παρουσίασης φαγητού και κρασιού εισάγοντας πρωτοποριακές ιδέες και ετικέτες κρασιών στην καθημερινή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Το Hilton Αθηνών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ετικέτες κρασιών που προσφέρονται στα εστιατόρια του. Στο εστιατόριο Βυζαντινό παρουσιάζεται μια νέα λίστα κρασιών με 300 ετικέτες από όλο τον κόσμο. Η νέα λίστα κρασιών προσφέρει τη δυνατότητα στους καλεσμένους να γευτούν γνήσια Ελληνικά κρασιά καθώς και μοναδικές διεθνείς ποικιλίες. Το Βυζαντινό προσφέρει πολλαπλές επιλογές από διεθνείς παραγωγούς κρασιών οι οποίες είναι σχεδιασμένες να συνοδεύουν τόσο τα επαγγελματικά σας δείπνα, όσο και τις κομψές σας εξόδους σε ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης.

Το Aethrion All Day Lounge Bar του Hilton Αθηνών, προσφέρει μία εκτενή ποικιλία κόκκινου και λευκού κρασιού με το ποτήρι. Επιπλέον, μια εκτεταμένη επιλογή από ετικέτες κρασιών παρέχονται τόσο στο Galaxy Bar όσο και στην υπηρεσία δωματίων του Hilton Αθηνών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v