Το ελληνικό κόσμημα στο Ζάππειο

A Jewel Made in Greece: Η 4η ετήσια συνάντηση δημιουργών κοσμήματος με τίτλο «Η Οδύσσεια των Υλικών» θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 6 Μαρτίου στο Ζάππειο.
Το ελληνικό κόσμημα στο Ζάππειο
Πριν από τέσσερα χρόνια μια φιλόδοξη ιδέα γεννήθηκε. Στην διαδρομή δοκιμάστηκε, ενηλικιώθηκε και καθιερώθηκε στο κομμάτι της ελληνικής δημιουργικότητας. Η πλατφόρμα A Jewel Made in Greece, αγκαλιάστηκε από εξαίρετους δημιουργούς, αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που έκαναν ένα όνειρο, πραγματικότητα. Η Μαίρη Σαμόλη, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της πλατφόρμας, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες καθιερωμένους αλλά και νέους σχεδιαστές να συστηθούν στην ελληνική αλλά και την ξένη αγορά του κοσμήματος. Σήμερα, 4 χρόνια μετά την ιστορική, πρώτη συνάντηση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το AJMG συνεχίζει το σπουδαίο ταξίδι του στον κόσμο του κοσμήματος, που σκοπό έχει να εξάγει την διαχρονικά δημιουργική ελληνικότητα.

Το AJMG σας προσκαλεί για ακόμα μια φορά να ζήσετε μια τετραήμερη εμπειρία αφιερωμένη στην τέχνη του κοσμήματος, από τις 3 μέχρι και τις 6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Μια διαδραστική εμπειρία που έχει σκοπό να μετατρέψει την υπογραφή «Made in Greece», σε τίτλο τιμής για τη χώρα μας και τους δημιουργούς της.

Η 4η ανανεωμένη συνάντηση δημιουργών θα φιλοξενήσει 61 σύγχρονους Έλληνες επαγγελματίες σχεδιαστές παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε 4 ενότητες. «Η Οδύσσεια των Υλικών», που είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε αυτή τη χρονιά, θα μας διδάξει τα μυστικά του χρυσού, το ασημιού, των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, με τη συμβολή του Επιστημονικού συνεργάτη, έγκριτου Γεμολόγου, Γιώργου Σπυρομήλιου.

Στην φετινή έκθεση-συνάντηση περιλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στα μαργαριτάρια. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές παρουσιάζουν από ένα πρωτότυπο κόσμημα δημιουργημένο από μαργαριτάρια.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Bryna Pomp, Jewelry specialist - curator Mad Museum of Arts & Design, καθώς και τον Εrick Slutsky, Executive Vice President της "CURENT" Public Relations Νew York και τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προβολή της έκθεσης A Jewel Made in Greece @ Mad New York.

Στην τελετή λήξης στις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη επίδειξη κοσμήματος, αλλά και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης καθώς και στην απονομή των βραβείων στον καλύτερο σχεδιαστή από από κάθε ενότητα. Το θέμα της εκδήλωσης έχει τίτλο «Strike a Pose» και την επιμέλειά του έχει η Αlice Δικαίου

Τιμώμενοι συμμετέχοντες της 4ης ετήσιας συνάντησης δημιουργών, AJMG, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Νομισματικό Μουσείο και ο Οίκος ΖΟLOTα, ένας από τους μεγαλύτερους αρωγούς, στην λαμπερή πορεία του Ελληνικού Κοσμήματος εκτός των συνόρων της χώρας.

Δείτε τους συμμετέχοντες εδώ. www.ajewelmadeingreece.gr
Info:
A Jewel Made In Greece
3-6 Μαρτίου 2017
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου
Τελετή λήξης με απονομή βραβείων στις 6 Μαρτίου
Ζάππειο Μέγαρο
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v