Το εστιατόριο Αλεξάνδρα γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Το εστιατόριο Αλεξάνδρα γιορτάζει τα «ασημένια» του γενέθλια με… πεντανόστιμες εκδηλώσεις βασισμένες σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα.
Το εστιατόριο Αλεξάνδρα γιορτάζει τα 25 χρόνια του
Το μεζεδοπωλείο Αλεξάνδρα άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη Οκτωβρίου του 1991, στο πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έγινε γρήγορα στέκι του καλλιτεχνικού χώρου, αφού η γύρω περιοχή ήταν γεμάτη θέατρα και κινηματογράφους. Στο πέρασμα του χρόνου μετεξελίχθηκε σε εστιατόριο, κρατώντας όμως μέχρι και σήμερα στον κατάλογο, μεζέδες από την πρώτη του εποχή.

Κινητήριος δύναμη του εστιατορίου είναι ο ιδιοκτήτης του Χριστόφορος Σιούνας, ένας άνθρωπος με πολυετή πείρα στον τομέα της εστίασης αφού για μια δεκαετία σχεδόν, εργάστηκε ως επικεφαλής των εστιατορίων στης Olympic Catering.

Την αγάπη του για το φαγητό την κληρονόμησε από το σπίτι του και από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της μητέρας του Αθηνάς, η οποία μαγείρευε τα παραδοσιακά φαγητά με πρωτότυπο τρόπο και με ιδιαίτερα τοπικά υλικά, δημιουργώντας έτσι την «προσωπική της κουζίνα». Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο συνταγές της, όπως η χορτόπιτα-πλαστό και το κατσικάκι στον φούρνο με ρύζι και γιαούρτι, τα οποία είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα.

Την γνώση των πρώτων υλών, ο Χριστόφορος Σιούνας την οφείλει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αμφιλοχία. Εκεί έμαθε να εκτιμά και να ξεχωρίζει τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα, γνώρισε παραγωγούς και ανέτρεξε σε σημαντικές παραδοσιακές συνταγές απ' όλη την Ελλάδα.



Το εστιατόριο Αλεξάνδρα λειτουργεί 25 χρόνια από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η επιτυχία του βασίζεται στην νόστιμη και ελαφριά ελληνική κουζίνα, στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα που χρησιμοποιεί, στις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες και βέβαια στην πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Με αφορμή τα φετινά αργυρά γενέθλια του εστιατορίου, θα διοργανωθούν 4 εβδομαδιαίες εκδηλώσεις μέσα στη χειμερινή σεζόν που βασίζονται σε ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές.

Η πρώτη εκδήλωση:

12 - 16 Δεκεμβρίου 2016
Μανιτάρια: Ελληνικοί μικροί θησαυροί, μεγάλες γεύσεις
Ο Ηλίας Αντωνιάδης, executive chef της εταιρίας μανιταριών Δίρφυς, παρουσιάζει ιδιαίτερα πιάτα με μανιτάρια.



Η εταιρεία «Μανιτάρια Δίρφυς» έχει στην γκάμα της πλέον των 100 προϊόντων που έχουν επιμεληθεί προσεχτικά και ύστερα από μελέτη ειδικοί γεωπόνοι, γευσιγνώστες και σεφ. Η γκάμα περιλαμβάνει ζυμαρικά με μανιτάρια, προϊόντα τρούφας, σάλτσες, μαρινάτα, αποξηραμένα μανιτάρια, φαρμακευτικά μανιτάρια και σνακ μανιταριών όπως σοκολάτα, μπισκότα και υποκατάστατο καφέ.

Τα πιάτα που θα παρουσιάσει στο εστιατόριο Αλεξάνδρα είναι:
-Σαλάτα Μαριναρισμένων Μανιταριών
-Σαλάτα με φρέσκα μανιτάρια και τοματίνια
-Φάβα Σαντορίνης με μεζεδάκι Λεντινούλα
-Κριθαρότο με βασιλομανίταρα και γαρίδες
-Ριζότο με κοτόπουλο και σάλτσα μαύρης Τρούφας
-Ταλλιατέλες με κίτρινα μανιτάρια πλευρώτους
-Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα
-Καραμελωμένο χοιρινό με μανιτάρια
-Cheesecake με τρία είδη μανιταριών
-Μους με σοκολάτα γανόδερμα

Οι επόμενες εκδηλώσεις

16 - 20 Ιανουαρίου 2017
Ηπειρώτικες πίτες
Η κυρία Άννα Τζίμα ανοίγει φύλλο και παρουσιάζει διάσημες αλμυρές και γλυκές πίτες της Ηπείρου.

13 - 16 Φεβρουαρίου 2017
Η Kιβωτός του Δήμου: Ελληνικές φυλές κρεάτων, παράδοση 9.000 ετών
Μαύρος Χοίρος, Ελληνικό Μοσχαράκι της στεπικής φυλής τύπος Κατερίνης, Μουνούχι και Αρνάκι Καλαρίτικο με αφορμή την εβδομάδα της Τσικνοπέμπτης.

13 - 16 Μαρτίου 2017
Μεσολόγγι-Αμβρακικός: Η συνάντηση της λιμνοθάλασσας
Χέλια, αυγοτάραχο, γαρίδες σε σαρακοστιανά πιάτα και όχι μόνο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v