Η Ford Motor Ελλάς τρέχει στο Navarino Challenge

Η Ford Motor Ελλάς «τρέχει» για καλό σκοπό στο «Navarino Challenge 2015» και διαθέτει ένα νέο Ford Focus ST στον Κορυφαίο Υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes.
Η Ford Motor Ελλάς τρέχει στο Navarino Challenge
Ένας από τους κορυφαίους υπερμαραθωνοδρόμους στον κόσμο, ο Ελληνοαμερικανός Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes*, πρεσβευτής του «Navarino Challenge 2015», έφθασε στην Ελλάδα και αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου προς δημοσιογράφους αθλητικού ρεπορτάζ παρέλαβε το νέο Ford Focus ST που θα τον μεταφέρει στην Costa Navarino όπου βρίσκεται η έδρα της διοργάνωσης για την φετινή γιορτή του αθλητικού τουρισμού.

Το «Navarino Challenge» είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας και ξεκινά δυναμικά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει τρεις ημέρες 11-13 Σεπτεμβρίου 2015, και θα προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα άθλησης και διασκέδασης σε όλους τους συμμετέχοντες διαφόρων ηλικιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το «Navarino Challenge 2015» προωθεί για 3η συνεχή χρονιά, μέσα από τις δράσεις του, το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής, του υγιεινού τρόπου ζωής και της άσκησης. Το μήνυμα αυτό θα μεταφέρει και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης στο boccia, Γρηγόρης Πολυχρονίδης που θα συμμετάσχει για πρώτη χρονιά στο «Navarino Challenge».

H Ford Motor Ελλάς στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής και άσκησης, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στην ομάδα υποστήριξης του «Navarino Challenge 2015».

Σκοπός της Ford είναι να βοηθήσει στην εδραίωση διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού και στη διάδοση των μηνυμάτων που απορρέουν ώστε αυτά να “τρέξουν” γρήγορα και με “ασφάλεια” σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Σαν χορηγός οχημάτων του «Navarino Challenge 2015”, η Ford έχει παραχωρήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων Ford, από Fiesta 1.0L και Fiesta ST μέχρι τα νέα Ford C-MAX, Mondeo, Focus ST αλλά και τα Transit Custom & Courier, 13 οχήματα συνολικά, στη φετινή διοργάνωση που θα μεταφέρουν εξέχοντες καλεσμένους και συμμετέχοντες, ενώ όλοι θα μπορούν να δουν από κοντά πρώτοι το εντελώς Νέο Ford Focus ST.

Στο πλευρό του Dean, θα τρέξουν Ολυμπιονίκες, Έλληνες πρωταθλητές, καθώς και ο καθένας από εμάς, αφού όλοι μαζί τρέχουμε για καλό σκοπό!

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, μέσα από δραστηριότητες όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Ποδήλατο, Tae Kwon Do, Αναρρίχηση, Pilates και Πολεμικές Τέχνες!

Συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, το γραφικό λιμάνι της Πύλου θα φιλοξενήσει μια μαγευτική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης. Στην διαδρομή του ενός μιλίου (1,6χλμ) οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κολυμπήσουν στο πλευρό των παγκόσμιων πρωταθλητών μας, του Σπύρου Γιαννιώτη και της Κέλλυς Αραούζου, ενώ στην διαδρομή του μισού μιλίου (0,8χλμ) οι μικρότεροι φίλοι θα αναλάβουν δράση! Αρωγός στην κολυμβητική ημέρα του «Navarino Challenge» είναι η κοινωνική μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports που θα αναλάβει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων κατά την διάρκεια των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι δρομείς, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino θα οδηγηθούν παραλιακά προς την Πύλο, ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος για να αναζητήσει τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια και θα ανακαλύψουν την μυθική ομορφιά της Βοϊδοκοιλιάς. Στις 08:45 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), στις 09:00 των 10χλμ., στις 09:15 των 5χλμ. (που περιλαμβάνει τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) ενώ η παιδική διαδρομή του 1χλμ. θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

To «Navarino Challenge» πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει όλες τις φετινές διαδρομές και τις δωρεάν δραστηριότητες στο πλαίσιο της διαμονής στο The Westin Resort Costa Navarino, μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://navarinochallenge.com  


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v