Swatch MTV Playground: Ζητούνται ταλέντα!

Το Swatch MTV Playground είναι ένα «Καλλιτεχνικό Πάρκο» αλλιώτικο από όλα τα άλλα. Ένα δημιουργικό multiplatform περιβάλλον, για όλους τους ανερχόμενους καλλιτέχνες στον κόσμο, οι οποίοι μετά από διαγωνισμό μπορούν να κερδίσουν $20,000 για το δημιουργικό τους ταλέντο.
Swatch MTV Playground: Ζητούνται ταλέντα!
Η Swatch και το MTV ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό art & design «Καλλιτεχνικό Πάρκο» στο οποίο προσκαλούν τους επίδοξους καλλιτέχνες να «παίξουν» και να δοκιμάσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 το Swatch MTV Playground θα δίνει την ευκαιρία σε νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες να μοιραστούν τους οραματισμούς και τις ιδέες τους ανεβάζοντας τα έργα τους στο www.swatchmtvplayground.com. Πρόκειται για μια μοναδική web gallery, η οποία διατίθεται σε 19 γλώσσες και περιλαμβάνει τα καλύτερα έργα των συμμετεχόντων. Το playground είναι ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να υποβάλλουν τις δημιουργίες τους και διαθέτει οχτώ κατηγορίες (2D και 3D animation, illustration, graphic art, fashion, motion design, film ή μουσική) στις οποίες μπορούν να διαγωνιστούν οι επίδοξοι καλλιτέχνες.

Οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού μπορεί να είναι οι μελλοντικοί Damian Hirsts, γι’ αυτό το λόγο η Swatch και το MTV έχουν επιλέξει τη θεματολογία κάποιων τεστ στα οποία θα δοκιμάζονται οι επίδοξοι καλλιτέχνες. Οι νικητές θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή και θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια σειρά από απίστευτα δώρα. Οι νέοι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν υποτροφίες αξίας $20,000 ή επιδοτήσεις ανά project ώστε να εξελίξουν την τεχνική τους, ενώ οι επαγγελματίες θα κερδίσουν εισιτήρια για κάποια από τα καλύτερα art shows του κόσμου.

Ο πρώτος διαγωνισμός προσκαλεί τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους σε οποιαδήποτε από τις οχτώ κατηγορίες υποβάλλοντας τα έργα τους πάνω στο θέμα, «Φαντάσου το χρόνο στο μέλλον». Ο διαγωνισμός ισχύει μέχρι την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 11.00πμ (CET).

Παράλληλα οι νικητές θα προβάλλονται μέσω των έργων τους τα οποία θα είναι αναρτημένα στην web gallery του Swatch MTV Playground, καθώς επίσης και σε special αφιερώματα στην τηλεόραση του MTV. Τα έργα που θα διακριθούν θα αποτελέσουν μέρος των Swatch MTV Playground events, ένα νέο είδος έκθεσης έργων τέχνης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τα οποία θα πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, μέσω των ολιγόλεπτων εκπομπών Talk @ The Playground, που θα προβάλλονται στο MTV, αναγνωρισμένες προσωπικότητες από τον χώρο της Τέχνης θα εκφράζουν τις σκέψεις τους εμπνέοντας με αυτόν τον τρόπο τους νέους καλλιτέχνες να αναπτύσσουν και να καλλιεργούν τις ικανότητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το μεγάλο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο microsite του MTV, www.swatchmtvplayground.com. Οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ το κοινό θα ενημερώνεται για τα θέματα των υπολοίπων εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του project.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v