Continental Airlines: Η Νέα Υόρκη... κάθε μέρα πιο κοντά

Τις καθημερινές, απευθείας πτήσεις της από το Ελ. Βενιζέλος στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε και πάλι η Continental Airlines, φέρνοντας το Μεγάλο Μήλο, αλλά και ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, ένα βήμα πιο κοντά στην Αθήνα.
Continental Airlines: Η Νέα Υόρκη... κάθε μέρα πιο κοντά
Η Continental Airlines, η 5η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο, αρχίζει ξανά τις απευθείας πτήσεις από Αθήνα για τον κόμβο της στη Νέα Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Η πτήση CO105 είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιείται καθημερινά από Αθήνα από 3 Μαΐου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου με αναχώρηση στις 12:00μμ και άφιξη στο Αεροδρόμιο Liberty της Νέας Υόρκης στις 4:10μ.μ. της ίδιας ημέρας. Η πτήση επιστροφής CO104 θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο Liberty καθημερινά στις 5:30μ.μ. και θα φτάνει στην Αθήνα στις 10:20π.μ. της επόμενης ημέρας.

«Η Ελλάδα είναι μία σημαντική αγορά για την Continental, τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επανέναρξη των πτήσεων της Αθήνας» δήλωσε ο Avi Friedman, Senior Country Director της εταιρείας για την Ελλάδα και το Ισραήλ. «Προσβλέπουμε στο να προσφέρουμε ξανά τη δυνατότητα στους Έλληνες ταξιδιώτες, να ζήσουν την εμπειρία των βραβευμένων υπηρεσιών μας τόσο στα ταξίδια προς τη Νέα Υόρκη, όσο και –μέσω του κόμβου μας στο Newark Liberty- προς όλη την Αμερική».

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 767-200ER το οποίο διαθέτει 174 θέσεις: 25 στην BusinessFirst και 149 στην Οικονομική. Ο προγραμματισμός των πτήσεων της Αθήνας προσφέρει ιδανικές συνδέσεις μέσω του αεροδρομίου Νewark με το εκτενές δίκτυο πτήσεων της Continental προς τις Η.Π.Α., τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική. Εξάλλου, η Continental είναι η μοναδική μεγάλη αεροπορική εταιρεία με κόμβο στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης -το διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty.

Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο του Μανχάταν, το Liberty διαθέτει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε πολλά σημεία της πόλης, όπως μέσω του AirTrain που συνδέει το αεροδρόμιο με τον σταθμό New York Penn στο κέντρο του Μανχάταν σε λιγότερο από 30 λεπτά. Επίσης, η συνεργασία ανάμεσα στην Continental και την US Helicopter Corporation παρέχει τη δυνατότητα πτήσης με ελικόπτερο διάρκειας μόλις 8 λεπτών μεταξύ του Terminal C του Liberty και δύο τοποθεσιών στο Μανχάταν – το ελικοδρόμιο της Wall Street και το ελικοδρόμιο της Ανατολικής 34ης Οδού.
 
Οι επιβάτες που φθάνουν στο Liberty της Νέας Υόρκης με πτήσεις της Continental από Αθήνα, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα με πάνω από 400 πτήσεις καθημερινά προς περισσότερους από 200 προορισμούς σε όλη την Αμερική αλλά και εκτός των συνόρων της. Πάνω από 100 προορισμοί εξυπηρετούνται με απευθείας πτήσεις χωρίς καν να χρειάζεται αλλαγή σταθμού στο αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη περιλαμβάνουν την αξιόλογη υπηρεσία BusinessFirst της Continental, η οποία έχει βραβευθεί ως η καλύτερη θέση Business ανάμεσα σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες για υπερατλαντικές πτήσεις για 10η συνεχή χρονιά, από το περιοδικό Conde Nast Traveler. Η καμπίνα της BusinessFirst διαθέτει ιδιαίτερα φαρδιά ηλεκτρονικά καθίσματα πλάτους 140 εκ. που μετατρέπονται σε κρεβάτι, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα και προσωπική οθόνη.

Στο αεροσκάφος τύπου Boeing 767 της Continental, η διάταξη των καθισμάτων στη θέση BusinessFirst είναι 2-1-2, με ένα μεμονωμένο κάθισμα στο κέντρο της καμπίνας. Η διάταξη αυτή παρέχει στους επιβάτες πιο φαρδιά καθίσματα και περισσότερο χώρο σε σύγκριση με τα αεροσκάφη παρόμοιου μεγέθους που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός. Η θέση BusinessFirst προσφέρει και άλλες ανέσεις όπως υψηλή γαστρονομία, βραβευμένη κάβα κρασιών και σαμπάνια. Μία ειδικά επιλεγμένη και εκπαιδευμένη ομάδα συνοδών εδάφους (concierges) παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες πριν και μετά την πτήση για τους πελάτες της BusinessFirst σε 26 βασικά διεθνή αεροδρόμια ανά τον κόσμο.

Η οικονομική θέση του Β767 της Continental είναι επίσης άνετη και ευρύχωρη, με διάταξη καθισμάτων 2-3-2 και μεγαλύτερους από ότι συνηθίζεται διαδρόμους. Η Continental ξεκίνησε το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη, τον Ιούνιο του 2007.

Η Continental Airlines, που γιορτάζει φέτος τα 75 της χρόνια, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, με περισσότερες από 2.750 καθημερινές αναχωρήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν 133 προορισμούς στις Η.Π.Α. και 132 παγκοσμίως. Περισσότερα από 750 επιπλέον σημεία εξυπηρετούνται μέσω των αεροπορικών της Εταίρων. Πέρα από τον Ατλαντικό, η Continental πραγματοποιεί έως 312 αναχωρήσεις εβδομαδιαίως από 29 αεροδρόμια σε 16 χώρες προς τους κόμβους της στη Νέα Υόρκη, το Χιούστον και το Κλίβελαντ, με συνδέσεις προς περισσότερες από 200 πόλεις στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Το περιοδικό Fortune ανέδειξε την Continental ως την κορυφαία αεροπορική εταιρεία στις «Πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες Παγκοσμίως 2009» (Most Admired Companies 2009) για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Στα βραβεία «OAG Airline of the Year 2008», κατόπιν ψηφοφορίας τακτικών επιβατών (frequent flyers) από όλο τον κόσμο, η Continental κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας με έδρα τη Βόρεια Αμερική» (Best Airline Based in North America Award) για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Στις αεροπορικές εταιρείες - συμμάχους της Continental σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ινδία περιλαμβάνονται οι: Air Europa, Air France, Alitalia Emirates, Kingfisher Airlines, KLM και Virgin Atlantic Airways.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v