Πώς να ζήσετε… για να επιζήσει ο πλανήτης: Ένα πράσινο εγχειρίδιο

Ο πρώτος ολοκληρωμένος οδηγός στην Ελλάδα που προσφέρει σε όλους εύκολες και απλές λύσεις για την προστασία του πλανήτη κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ισόρροπον με την υποστήριξη της Coca Cola.
Πώς να ζήσετε… για να επιζήσει ο πλανήτης: Ένα πράσινο εγχειρίδιο
Έχετε σκεφτεί ποτέ «Πώς να ζήσετε… για να επιζήσει ο πλανήτης;» Σε μία εποχή όπου η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα του πλανήτη μας επιβάλλουν ουσιαστικές δράσεις και όχι θεωρίες, οι εκδόσεις Ισόρροπον, με την υποστήριξη της Coca-Cola και τη συμπαράσταση της Enolia Ενεργειακή, παρουσιάζουν το βιβλίο : «Πώς να Ζήσετε… για να Επιζήσει ο Πλανήτης!».

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο, εύχρηστο και αυτοτελή οδηγό, που δείχνει πόσο εύκολο είναι τελικά, καθένας από εμάς να αναλάβει δράση προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες καταστροφές που απειλούν τη ζωή μας πάνω στη γη. Έναν οδηγό που δεν παρέχει απλώς συμβουλές, αλλά συντελεί στην δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, ώστε να γίνουν οι «πράσινες» πρακτικές αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Ο συγγραφέας του «εγχειριδίου», Chris Goodall προτείνει μικρές, εφικτές αλλαγές στην καθημερινότητα, οι οποίες, χωρίς να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο ζωής μας, συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συντελώντας ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Ενδεικτικά, ο Goodall μας προτείνει να κάνουμε πιο σύντομα ντους, να βγάζουμε τις συσκευές μας από την πρίζα, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, και μας θυμίζει ότι δεν θα πάθουμε τίποτα απολύτως, εάν επιλέξουμε να πλύνουμε και κανένα πιάτο στο χέρι, αντί να χρησιμοποιήσουμε το πλυντήριο πιάτων για λίγα σκεύη.

O Chris Goodall είναι απόφοιτος του Harvard και πρώην διευθυντής του Which Ltd, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρείας λογισμικού τηλεπικοινωνιών Dynmark International, μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και κοινοβουλευτικός υποψήφιος του Κόμματος των Πρασίνων.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτή την έκδοση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Enolia Ενεργειακή Α.Ε., κος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, «όπως είμαστε και αισιόδοξοι για την ανταπόκριση που θα έχει στο ευρύτερο κοινό. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι σήμερα, κανείς δεν μπορεί –και δεν δικαιούται- πλέον να παραμένει περιβαλλοντικά «αναλφάβητος». Γιατί, σ’ αυτή τη χωρίς υπερβολή τραγωδία εν εξελίξει, δεν είμαστε θεατές, αλλά πρωταγωνιστές…».

Η υποστήριξη της έκδοσης αυτής από την Coca-Cola εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής δραστηριότητάς της και στις ειδικές δράσεις της για την προστασία του πλανήτη. Η εταιρεία μαζί με τους εμφιαλωτές, τους συνεργάτες, τους πελάτες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και στηρίζει ενέργειες με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση, ευαισθητοποίηση αλλά και ενεργό συμμετοχή, τόσο των ανθρώπων της, όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ανακύκλωση και η προστασία του κλίματος αποτελούν τους τρεις άξονες δραστηριοποίησης των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και δράσεων της Coca-Cola.

Η κα Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Εταιρικής Ταυτότητας, Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Coca Cola για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε σχετικά για την υποστήριξη της έκδοσης: «Εύχομαι ολόψυχα η έκδοση αυτή να αφυπνίσει την περιβαλλοντική ευαισθησία όλων των πολιτών και να τους βοηθήσει να υιοθετήσουν συνήθειες που θα κάνουν ακόμα πιο πράσινη την καθημερινότητά τους. Για εμάς, το βιβλίο αυτό και η πρακτική εφαρμογή του αποτέλεσε έμπνευση αλλά και μια ακόμη πράσινη δέσμευση του κοινωνικού μας έργου και της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Ένας βιώσιμος πλανήτης χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας».

Το βιβλίο θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στο www.isorropon.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v