Germanwings: Νέοι προορισμοί και νέες ιδέες για το καλοκαίρι του 2008

Μασσαλία, Cluj-Napoca, Κορσική, Σπλιτ, Ζάγκρεμπ, Ζαντάρ, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη είναι μερικοί από τους προορισμούς που προστίθενται στα καλοκαιρινά δρομολόγια της Germanwings, ενώ οι πρωτοποριακές υπηρεσίες της εταιρείας συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα.
Germanwings: Νέοι προορισμοί και νέες ιδέες για το καλοκαίρι του 2008
Συμφέρουσες τιμές, ποικιλία προσφορών και κορυφαία ποιότητα. Με αυτόν το συνδυασμό, η Germanwings κατάφερε να κατακτήσει μια ισχυρή θέση στο σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρείες χαμηλού κόστους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στα πλαίσια της ITB, της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στο Βερολίνο, όπου στελέχη της Germanwings διαβεβαίωσαν ότι η επιτυχημένη φιλοσοφία της εταιρείας θα συνεχιστεί με νέους προορισμούς και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες. Στόχος είναι πάντα να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες των πελατών.

«Η πορεία ανάπτυξης της εταιρείας επιβραβεύεται από την αγορά», τόνισε ο Τόμας Βίνκελμαν, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Germanwings, σε δημοσιογράφους στην ITB. Οι νέοι προορισμοί του καλοκαιρινού προγράμματος έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στο κοινό». Έτσι η Germanwings θα συνεχίσει να προσθέτει νέους προορισμούς στο πρόγραμμά της. Από την Κολονία, τη βάση της εταιρείας, θα προστεθούν οι προορισμοί της Μασσαλίας και του Cluj-Napoca στη Ρουμανία, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο τους 6 συνολικά. Οι δύο νέοι προορισμοί είναι διαθέσιμοι από την Τετάρτη 12 Μαρτίου στην ιστοσελίδα της Germanwings.

Από το Ντόρτμουντ θα αναβαθμιστεί η συχνότητα πτήσεων προς το Μόναχο και τη Βιέννη, ενώ θα προστεθούν πτήσεις και για Κορσική, Σπλιτ, Ζάγκρεμπ, Ζαντάρ, Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Από Στουτγκάρδη, σχεδιάζεται μια επέκταση προς Βουκουρέστι, Κατοβίτσε και Λειψία, ενώ το Βερολίνο-Schoenefeld, το Μπάλατον και το Βουκουρέστι θα εξυπηρετούνται με περισσότερες πτήσεις.

Συνολικά το καλοκαίρι του 2008 η Germanwings θα προσφέρει ένα δίκτυο 69 προορισμών από 5 γερμανικές πόλεις, με πάνω από 200 πτήσεις την ημέρα, χρησιμοποιώντας έναν μοντέρνο στόλο που απαρτίζεται από 29 Airbus A319.

Και τον προηγούμενο χρόνο η αγορά είχε αντιδράσει θετικά σε μια αισθητή επέκταση του δικτύου. Σε ένα δύσκολο και σκληρό περιβάλλον με ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό, η Germanwings κατάφερε αν κρατήσει την πληρότητά της σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 82%. Με άνοδο που έφτασε τα 12,5% η εταιρεία χαμηλού κόστους έφτασε τους 8 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με τους 7,1 του 2006.

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 12,7% φτάνοντας από τα 560 τα 630 εκατομμύρια Ευρώ. Επίσης το 2007 σήμανε την προσθήκη του Ντόρτμουντ ως πέμπτου κόμβου, ο οποίος πολύ άμεσα εξελίχθηκε θετικά.

Ακόμα, θετική ήταν και η εξέλιξη από πλευράς επίδοσης: Σε 67.000 πτήσεις η Germanwings βαθμολογήθηκε για την αξιοπιστία της με 99,9% και για την ακρίβειά της με 90,2%, τα οποία την συγκαταλέγουν ανάμεσα στις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Το 2008 θα μεγαλώσει κι άλλο και η οικογένεια της Germanwings. Έχοντας αυξήσει τον αριθμό των συνεργατών και συνεργάτιδων της κατά 200 άτομα το 2007, για φέτος έχουν προγραμματιστεί 300 νέες προσλήψεις στις θέσεις χειριστών και πληρώματος αέρος και εδάφους.

Όπως δηλώνει ο Τόμας Βίνκελμαν, «η επιτυχία πολλές φορές οδηγεί στην αδράνεια, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την Germanwings», η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στη συνεχή, πρωτοποριακή βελτίωση των υπηρεσιών της. Έτσι εισήγαγε την έκπτωση για παιδιά από 2 έως 12 ετών, ενώ παράλληλα προσφέρει μια ποικιλία απασχόλησης για τους νεαρούς ταξιδιώτες της εμπλουτίζοντας το περιοδικό πτήσης με κόμικς, διαγωνισμούς και παραμύθια. Επιπλέον ενώ άλλες εταιρείες χρεώνουν για κάθε επιπλέον βάρος, στην Germanwings η μεταφορά για κάθε παιδικό καροτσάκι είναι εντελώς δωρεάν.

Οι υπηρεσίες της Germanwings δεν αφορούν όμως μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. Έτσι το 2007 η εταιρεία προσέφερε για πρώτη φορά το σύστημα «τυφλής κράτησης», με το οποίο κάποιος μπορούσε να κλείσει ένα εισιτήριο 19 ή 49 Ευρώ και να μάθει τον προορισμό του αφού κάνει την κράτηση. Επίσης τη νέα υπηρεσία «Smart Connect», η οποία απλοποιεί την ανταπόκριση πτήσεων. Μέσα στο 2007, 74.000 επιβάτες έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας αυτής, κάνοντας κράτηση για έναν εκ των 544 προορισμών ανταπόκρισης μέσω Κολονίας, Βερολίνου και Στουτγκάρδης. Όπως εξηγεί ο Τόμας Βίνκελμαν, «αυτό επέτρεψε στην εταιρεία μας να αυξήσει την ευρωπαϊκή της παρουσία χωρίς να δημιουργήσει επιπλέον έξοδα».

Το 2008 θα σημάνει αλλαγές και στις υπηρεσίες «εντός» των αεροπλάνων της Germanwings. Οι χρήστες του “FlexPlus” θα μπορούν από 1η Μαίου 2008 να διαλέγουν τη θέση τους στην κράτησή τους. Αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και για τους υπόλοιπους επιβάτες μα μια επιβάρυνση 5 Ευρώ.

Παρ’ ότι η Germanwings συνεχίζει να βελτιώνει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, οι τιμές θα παραμείνουν στα γνωστά, χαμηλά επίπεδα. Έτσι η Germanwings μένει πιστή στην υπόσχεσή της για χαμηλό κόστος, εντυπωσιάζοντας με πρωτοποριακές ιδέες αντί για υψηλές τιμές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v