Ο κόσμος όλος μια γειτονιά... κατά των διακρίσεων
Στο Θέατρο Πέτρας, στις 16 και 17 Ιουνίου για πρώτη φορά στη Δυτική Αθήνα θα συναντηθούνε οι φωνές μεταναστριών και μεταναστών, προσφύγων αλλά και Ελλήνων που οραματίζονται και διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο.
Ο χώρος του Φεστιβάλ Πέτρας θα φιλοξενήσει 140 περίπτερα. Συμμετέχουν 30 διαφορετικές χώρες, 30 μεταναστευτικές κοινότητες, μη κυβερνητικές οργανώσεις (Γιατροί χωρίς σύνορα κ.λ.π.), περίπτερα φεμινιστικών οργανώσεων, περίπτερα με δημοτικές παρατάξεις από Δήμους που είναι σε φάση κινηματικής κατάστασης, όπως ο Δήμος Ελληνικού κ.λ.π. περίπτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.
Εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίων (με ανάλογο περιεχόμενο), εκθέσεις κινηματογραφικής φωτογραφίας και σκίτσου κόμικς, προβολές αντιρατσιστικών ταινιών, πολυεθνικές κουζίνες, παρτι, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους από την ομάδα ”Πίσω Θρανία”. Η Ομάδα απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι διδάσκουν αφιλοκερδώς την Ελληνική γλώσσα σε μετανάστες.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
* Σάββατο 16 Ιουνίου: Mikro, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Ενδελέχεια, Σπυριδούλα, LLF (έναρξη 8:00 μ.μ.)
* Κυριακή 17 Ιουνίου: Μίλτος Πασχαλίδης, Mode Plagal, Kilombo, Street Buzz, Tang Ram(έναρξη 8:00 μ.μ.)
Η τιμή του εισιτηρίου είναι συμβολική και κοστίζει μόνο 5 ευρώ.