Γνωρίστε τα... νέα μέλη της οικογένειας Bravia

Νέες τηλεοράσεις LCD και Micro Display Projection με υποστήριξη σήματος 1080 Full HD και πληθώρα τεχνολογιών που ανεβάζουν τον πήχη στην ποιότητα της εικόνας και την αναπαραγωγή των χρωμάτων έρχονται να συμπληρώσουν την πολυπληθή και εξαιρετικά επιτυχημένη οικογένεια τηλεοράσεων Bravia της Sony, το φθινόπωρο του 2006.
Γνωρίστε τα... νέα μέλη της οικογένειας Bravia

Μετά από την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε πέρσι, η Sony αυξάνει φέτος το μέγεθος και την ποικιλία της οικογένειας τηλεοράσεων BRAVIA ενισχύοντάς την με πέντε νέες σειρές μοντέλων. Οι HD Ready τηλεοράσεις U2000-Series και W2000-Series προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές στην εισαγωγική και κορυφαία κατηγορία μοντέλων αντίστοιχα.

Η HD Ready τηλεόραση Micro Display Projection E2000-Series διαθέτει οθόνη 50 ιντσών και σύστημα προβολής Sony 3LCD, ενώ οι A2000-Series και R2000-Series βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά στην τεχνολογία Micro Display Projection. Μεταξύ των γνωρισμάτων των νέων μοντέλων ξεχωρίζουν τα συστήματα προβολής τριπλού panel με τεχνολογία προβολής Sony SXRD™, η υποστήριξη σήματος 1080 Full HD καθώς και τα μεγέθη των οθονών, που φθάνουν ως και τις 70 ίντσες.

Αυτό που κάνει τη σειρά W2000-Series μοναδική είναι το ότι αρνείται να συμβιβαστεί με τα συνηθισμένα. Μπορείτε να επιλέξετε οθόνη 40 ή 46 ιντσών ενώ σε κάθε περίπτωση έχετε στα χέρια σας απαράμιλλο σήμα 1080 Full HD (ανάλυση 1080p) και τεχνολογία LCD panel υψηλής απόδοσης που εξασφαλίζει εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης.

Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού ευρείας χρωματικής γκάμας (Wide Colour Gamut), τα φίλτρα ακριβείας στην οθόνη και η επεξεργασία σήματος σε πραγματικό χρόνο από το σύστημα BRAVIA ENGINE συνεργάζονται αυξάνοντας τη γκάμα χρωμάτων που μπορούν να εμφανίσουν τα μοντέλα της σειράς W2000-Series. Το σύστημα αυτό, με όνομα Live Colour Creation, χαρίζει στην σειρά W2000-Series το εξαιρετικό πλεονέκτημα που κάνει τα μοντέλα της να ξεχωρίζουν σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD.

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη (DVB-T) και διαθέτουν διπλές εισόδους HDMI οι οποίες επιτρέπουν σύνδεση 1080 Full HD με συσκευές HD set-top, HD recorders καθώς και την κονσόλα PlayStation™ 3 με ένα μόνο καλώδιο.

Μαζί με την W2000-Series κυκλοφορεί και η σειρά U2000-Series με μοντέλα 26, 32 και 40 ιντσών, όλα HD Ready με υποστήριξη για αναλύσεις HD 1080i και 720p. H επεξεργασία σήματος από το σύστημα Sony BRAVIA ENGINE, ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (DVB-T), ο ήχος Virtual Dolby Surround και το σύστημα βελτίωσης ήχου BBE Digital ViVA HD3D κάνουν την τα μοντέλα της σειράς U2000-Series να ακούγονται τόσο καλά όσο η εικόνα που δείχνουν, και προσφέρουν τα γνωρίσματα που όλοι χρειάζονται.

Η τηλεόραση Micro Display Projection E2000-Series χρησιμοποιεί σύστημα προβολής τριών panels Sony 3LCD προσφέροντας ανάλυση 720p HD στην 50 ιντσών οθόνη της χωρίς ”σπασίματα” των χρωμάτων. Ο μηχανισμός ελέγχου της ίριδας Cinema Black Pro επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση της φωτεινότητας και των επιπέδων του μαύρου χρώματος, βοηθώντας την επίτευξη νέων επιπέδων στην ποιότητα της εικόνας. Στάνταρντ επίσης αποτελούν τα συστήματα Virtual Dolby Surround, BBE® Viva 3D, ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης DVB-T και οι δύο είσοδοι HDMI. Η A2000-Series με οθόνη 55 ιντσών και η τεράστια R2000-Series με οθόνη 70 ιντσών αντιπροσωπεύουν ένα νέο επίπεδο στο χώρο των τηλεοράσεων οπίσθιας προβολής.

Και οι δύο χρησιμοποιούν συστήματα προβολής τριπλού panel, ανάλυσης 1080 Full HD (δυνατότητα 1080p) τεχνολογίας Sony SXRD™ (Silicon X-tal Reflective Display) προσφέροντας ποιότητα εικόνας επόμενης γενιάς. Η τεχνολογία Sony SXRD™ εξαλείφει το εφέ πλέγματος ’screen door’ που είναι ορατό σε πολλές τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής, παράγοντας εικόνα σχεδόν κινηματογραφικής καθαρότητας και εστίασης. Πριν ακόμα το σήμα φτάσει τη συστοιχία των SXRD panels, περνάει από τα πολλαπλά βήματα επεξεργασίας που εκτελούνται από την πιο προηγμένη έκδοση της φημισμένης ομάδας τεχνολογιών επεξεργασίας εικόνας της Sony – την BRAVIA ENGINE PRO.

Εκτός από τις καίριες λειτουργίες όπως η μείωση του θορύβου, η διόρθωση των χρωμάτων, η εξομάλυνση και η όξυνση της κίνησης, το σύστημα BRAVIA ENGINE PRO μπορεί να βελτιώσει την ανάλυση των σημάτων 480i, 480p, 576i, 576p, 720p και 1080i. Η διαδικασία αυτή, γνωστή ως Digital Reality Creation HD-HD, εξασφαλίζει ότι οτιδήποτε παρακολουθείτε εκμεταλλεύεται πλήρως την προσφερόμενη ανάλυση 1920 x 1080.

Στα κοινά και στις δύο σειρές μοντέλων γνωρίσματα περιλαμβάνονται ακόμα η τεχνολογία Cinema Black Pro η οποία εξασφαλίζει ακριβή έλεγχο της αντίθεσης και της φωτεινότητας, το σύστημα Dolby Pro Logic® II Virtual Surround, η τεχνολογία επεξεργασίας ήχου BBE Digital®, ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης DVB-T και οι δύο είσοδοι HDMI.

Θα βελτιωθούν επίσης οι υπάρχουσες σειρές HD Ready τηλεοράσεων LCD S2000, X2000 και V2000. Η σειρά S2500-Series θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο με γνωρίσματα που θα περιλαμβάνουν δύο υποδοχές HDMI και συστήματα οπίσθιου φωτισμού Wide Colour Gamut (εκτός από το μοντέλο των 26 ιντσών).

Τα μεγέθη από τα οποία θα μπορείτε να επιλέξετε θα είναι 26, 32, 40 και 46 ίντσες. Η V2500-Series θα κυκλοφορήσει και αυτή το Δεκέμβριο, επίσης με διπλές εισόδους HDMI, ενώ η X2000-Series θα εμφανιστεί με μεγαλύτερη γκάμα μεγεθών οθόνης. Το Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει το μοντέλο των 40 ιντσών, ενώ θα ακολουθήσουν μοντέλα 52 και 57 ιντσών το Νοέμβριο. Όλες οι τηλεοράσεις της σειράς X2000-Series υποστηρίζουν ανάλυση 1080 Full HD και διαθέτουν δύο εισόδους HDMI.

Τα BRAVIA LCD panels αξίζουν μια ειδική αναφορά για το εξαιρετικά υψηλό contrast τους. Το μεγαλύτερο contrast προσφέρει μεγαλύτερο βάθος, πλουσιότερη και λεπτομερέστερη εικόνα και εξασφαλίζει την εμφάνιση πραγματικά μαύρου χρώματος. Χρησιμοποιώντας τυποποιημένες μεθόδους μέτρησης, η αντίθεση συγκεκριμένων μοντέλων ανέρχεται σε 1800:1, ενώ ο λόγος δυναμικής αντίθεσης (Dynamic Contrast Ratio) μπορεί να φθάσει μέχρι και 8000:1.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Sony συνεχώς εκτιμούν και βελτιώνουν κάθε σημείο των τηλεοράσεων BRAVIA για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητά τους. Ένα αποτέλεσμα της εργασίας αυτής είναι ορατό στη σημασία που έχει δοθεί στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων αντανακλάσεων. Όλες οι τηλεοράσεις LCD BRAVIA διαθέτουν τώρα αντιανακλαστικό πλαίσιο και όλες οι τηλεοράσεις BRAVIA Micro Display Projection TVs με τεχνολογία Sony SXRD™ ή 3LCD διαθέτουν ειδική αντιανακλαστική επιφάνεια οθόνης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v