Public Book Awards 2021 / Για ακόμη μία χρόνια, τα Βραβεία Βιβλίου Public είναι εδώ!

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεία Βιβλίου Public βρίσκονται σταθερά μαζί μας!
Public Book Awards 2021 / Για ακόμη μία χρόνια, τα Βραβεία Βιβλίου Public είναι εδώ!

Τα βραβεία που έχουν γίνει θεσμός, έχουν ως σκοπό να αναδείξουν τα αγαπημένα βιβλία του 2020, που ξεχώρισε και επέλεξε το αναγνωστικό κοινό. Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε επιτυχώς με συνολικά 176.443 ψήφους. Οι αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.200 βιβλία, 1.600 συγγραφείς και 30 εκδότες ώστε να δημιουργήσουν την τελική λίστα των υποψηφίων.

Τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουλίου, όπου οι αναγνώστες καλούνται να επιλέξουν τα καλύτερα βιβλία σε 9 κατηγορίες αλλά και το αγαπημένο τους ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο. Τα αποτελέσματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 27 Ιουλίου.

Με αφορμή τα φετινά Public Book Awards, ο γνωστός και καταξιωμένος σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, μας είπε: «Το βιβλίο που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου μεγαλώνοντας είναι “Οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας”, που μου είχε χαρίσει στο Δημοτικό η δασκάλα μου, η κυρία Τασία.».

Είναι γεγονός πως ένα όταν ένα παιδί διαβάζει ένα βιβλίο, αποτυπώνεται στη μνήμη του και μεγαλώνοντας διαμορφώνει την προσωπικότητα του, τον τρόπο σκέψης του και τον χαρακτήρα του. Για αυτό και εμείς θα σταθούμε και θα αναλύσουμε λίγο περισσότερο τις κατηγορίες Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία και Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία.



Στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία οι υποψήφιοι τίτλοι, συγγραφείς και εκδόσεις είναι οι εξής:

«Γέτι-Η δύναμη του ακόμη», Μαρίνα Γιώτη, Εκδόσεις Διόπτρα: Μία ιστορία μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τη δύναμη του…ακόμη.

«Ένα μυστήριο για τον… μπούφο 1: Το πρώτο μου μυστήριο!», Γιώργος Κωνσταντινίδης και Μητρούσης Σωτήρης, Εκδόσεις Μίνωας: Μία πάρα πολύ καλά δουλεμένη ιστορία που ενώνει τη μάθηση με τη διασκέδαση.

«Κύπρος – από τον μύθο εώς σήμερα», Μανδλάρας Φίλιππος, Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της Κύπρου με απλά διασκεδαστικά στιχάκια.

«Οι εννέα θησαυροί», Τζώρτζια Μουτζουροπούλου, Εκδόσεις Διάπλαση: Ο Απόλλωνας λύνει μυστηριώδεις γρίφους που τον οδηγούν σε τρομερές ανακαλύψεις ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό.

«Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα», Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού, Εκδόσεις Μάρτης: Μία πρωτότυπη σειρά περιπετειών μικρών μαγισσών στη σύγχρονη Ελλάδα.

«Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου», Δημήτρης Μπασλάμ και Ντανιέλα Σταματιάδη, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: Μια εκπληκτική ιστορία που θίγει την αβουλία, τη φυγοπονία, τη γνώριμη σε όλους μας μετάθεση ευθυνών.

«Ο Πολυπόδαρος έχασε τα παπούτσια του», Σουζάνα Παπαφάγου, Εκδόσεις Πατάκη: Ένα βιβλίο-παιχνίδι γεμάτο περίεργα πλασματάκια, αριθμούς, κρυψώνες και χρώματα.

«Ο ροδομάγουλος», Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Εκδόσεις Κάκτος: Μία πολύ γλυκιά ιστορία για μικρά παιδιά που τα ταξιδεύει σε όλους τους πλανήτες.

«Πες μας παππού…πώς πήγαμε στο φεγγάρι», Διονύσης Π. Σιμοπούλος, Εκδόσεις Μεταίχμιο: Ο Διονύσης Σιμπόπουλος εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά πως ο άνθρωπος προσπαθεί να κατακτήσει το διάστημα.

«Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο», Μελίνα Ηλιοπούλου, Εκδόσεις Καλέντης: Αυτό το βιβλίο είναι ένας συναρπαστικός αναγνωστικός οδηγός με προορισμό το Λονδίνο.

Στην κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία, οι υποψηφιότητες είναι:

«Ζωή στα ροζ», Λένα Μερίκα, Εκδόσεις Κέρδος: Δύο έφηβοι προσπαθούν να λύσουν ένα μυστήριο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός κόσμου ασφυκτικού για το γυναικείο φύλο.

«Μάζεψε το θάρρος σου Ανδώ», Γιώργος Χατζόπουλος, Εκδόσεις Πατάκη: Ένα μυθιστόρημα εποχής που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

«Μαρία Κάλλας, το κορίτσι με τα χίλια ονόματα», Κατερίνα Λαγού, Εκδόσεις Ψυχογιός: Η μυθιστορηματική βιογραφία της Μαρίας Κάλλας, της λυρικής φωνής του εικοστού αιώνα.

«Μυστική αποστολή-τα χαμένα γράμματα», Μαρία Δασκαλάκη, Εκδόσεις Μίνωας: Μία περιπέτεια που ξεκινά από τη δικτατορία στην Ελλάδα και φτάνει ως τις μέρες μας.

«Νερό δεν γίνεται», Μαρία Σούμπερτ, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: Μία συναρπαστική και συγκινητική ιστορία η οποία στοχεύει να μας διδάξει κοινωνική ευαισθητοποίηση.

«Παπούτσια με λουράκι», Φωτεινή Στεφανίδη, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο: Είκοσι μικρές ιστορίες από το βλέμμα ενός κοριτσιού από τα 4 έως τα 14 της χρόνια.

«Στο πάρκο με τις νεραντζιές», Ιωάννα Αργυρού, Εκδόσεις Καστανιώτη: Ένα εφηβικό μυθιστόρημα που αφορά τη φιλία, την οικογένεια, και τους στόχους.

«Το νησί με τις λέξεις που αγαπάνε», Μάνος Κοντολέων, Εκδόσεις Πατάκη: Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συμβολισμούς και λέξεις γύρω από την αγάπη.

«Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων: το νέο αίμα», Γιώργος Παναγιωτάκης, Εκδόσεις Πατάκη: Μία μεγάλη περιπέτεια στην οποία η Έμιλι και ο Ιλάι δεν το βάζουν ποτέ κάτω.

«Φάρος: δεκαοκτώ προσωπικότητες φωτίζουν τον δρόμο του αύριο», Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Ελληνοεκδοτική: Μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας, αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά και τους μεγάλους.

Φυσικά περιμένουμε και εσένα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, συγγραφέα και βιβλιοπωλείο, κάνοντας click στο www.publicbookawards.gr. Και αν θέλεις να προμηθευτείς εσύ και η οικογένεια σου τα υποψήφια βιβλία, μπες στο public.gr και επίλεξε όσα επιθυμείς!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v