Το καλοκαίρι έρχεται… το κλιματιστικό ανάβει!

Σκέφτεσαι να αγοράσεις κλιματιστικό; Τα Public έχουν για σένα τις καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές.
Το καλοκαίρι έρχεται… το κλιματιστικό ανάβει!

Μην ιδρώνεις άδικα! Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να μην έχει μπει ακόμη στο φουλ, να είσαι όμως σίγουρος πως σε λίγες μέρες θα ψάχνουμε σκιά και βεντάλια! Ή απλά θα ανάψουμε το κλιματιστικό!

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην διακεκαυμένη ζώνη, οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού, όμως, καθώς και το απέραντο τσιμέντο των Ελληνικών πόλεων, αρκούν για να μετατρέψουν τα μεσημέρια μας σε βασανιστήριο βγαλμένο από κάποιο επίπεδο της κολάσεως, με τα καζάνια και τη λάβα ακριβώς από κάτω. Γιατί να κάθεσαι και να… κολάζεσαι, όταν μπορείς να βρεις κλιματιστικό με μεγάλη αποδοτικότητα και μικρή κατανάλωση;

Αν περιμένεις να πέσει ο ήλιος για να δροσιστείς, τότε… ε, περίμενε και το φθινόπωρο! Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, που πρέπει να υποστούμε τις θερμοκρασίες και, ενίοτε, να δουλέψουμε μέσα σε αυτές, υπάρχουν τα κλιματιστικά! Μάλιστα, τα κλιματιστικά τελευταίας γενιάς είναι πολύ αποδοτικά, έχουν περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, ενώ διαθέτουν και πολλά “έξυπνα” χαρακτηριστικά και λειτουργίες, έτσι ώστε να γίνονται ακόμη πιο εύχρηστα και αποδοτικά! Εμείς κοιτάξαμε τι υπάρχει και εντοπίσαμε μερικά μοντέλα τα οποία τράβηξαν την προσοχή μας!

Θα αρχίσουμε αναφέροντας μια λεπτομέρεια: τα κλιματιστικά, κακά τα ψέματα, στη χώρα μας χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για ψύξη το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, εστιάσαμε σε μοντέλα με ενεργειακή κλάση ψύξης τουλάχιστον Α++, για μειωμένη κατανάλωση. Όλα τα άλλα είναι διαπραγματεύσιμα, αυτό όχι.

Προτάσεις και προσφορές σε κλιματιστικά

Inventor Dark: Γιατί; Γιατί είναι… dark! Αν έχεις βαρεθεί τα κάτασπρα air condition, αυτό εδώ έρχεται με επιφάνεια σκούρο γκρι του γραφίτη, ελαφρώς καθρεπτίζον, με ωραία σχεδίαση και πολύ… διαστημικό look. Έχει πολλές λειτουργίες, ιονιστή, φίλτρα για να εξαφανίζει σκόνη και γύρη, και διάφορα άλλα. Έχει όμως και Wi-Fi! Περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο. Κυκλοφορεί σε εκδόσεις από 9 έως 24.000BTU.

Toyotomi Izuru Eco: Μας άρεσε γιατί είναι… οικολογικό! Με λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, λειτουργία αυτοκαθαρισμού, αθόρυβη λειτουργία, αισθητήρες για να μη δουλεύει τσάμπα όταν δεν είσαι στο δωμάτιο, αλλά και Wi-Fi!

Mitsubishi MSZ-AP: Η Mitsubishi είναι εταιρεία από τις κορυφαίες στα κλιματιστικά εδώ και χρόνια. Απόδοση A+++, οικολογικό φρέον, χαμηλό θόρυβο αλλά και Wi-Fi!

Συμβουλές αγοράς

Πάμε τώρα να εξηγήσουμε γιατί τονίζουμε το Wi-Fi. Τα λοιπά χαρακτηριστικά των κλιματιστικών είναι, πάνω-κάτω ισοδύναμα. Οι τεχνολογίες είναι ώριμες, όλα έχουν καλά φίλτρα, όλα έχουν περσίδες για την κατεύθυνση του αέρα, όλα έχουν inverter. Εντάξει, μικροδιαφορές θα υπάρχουν, κάποιο, πχ, θα είναι λίγο πιο αθόρυβο ή κάποιο θα είναι λίγο πιο αποδοτικό, αλλά δεν θα δούμε μεγάλες διαφορές. Το Wi-Fi, όμως, είναι ακόμη νέο! Και είναι η τεχνολογία που σου δίνει τεράστιες δυνατότητες όσον αφορά τον χειρισμό! Θα μπορείς να χειρίζεσαι το κλιματιστικό, όχι από το τηλεκοντρόλ, το οποίο μπορείς να βάλεις σε κάποιο συρτάρι και να το ξεχάσεις, αλλά από το κινητό σου! Όπου κι αν είσαι! Γυρνάς από τη δουλειά στο σπίτι και θες να το βρεις δροσερό; Μην αφήσεις το κλιματιστικό αναμμένο όλη μέρα! Άναψέ το όταν φεύγεις από τη δουλειά! Κάνε προγράμματα (όσα θες) για κάθε μέρα της εβδομάδας και μάλιστα, μπορείς να εμπλέξεις και άλλους αισθητήρες ή πηγές δεδομένων! Ακόμη και να το συνδέσεις με την Siri ή την Alexa ή το Google Assistant και να το ελέγχεις με φωνητικές εντολές! “Siri, turn on the air condition in the sitting room!” Δεν αισθάνεσαι λίγο… λόρδος;

Βέβαια, φροντίζοντας για την σωστή εγκατάσταση του νέου σου κλιματιστικού, την απόσυρση του παλιού που ίσως αντικαθιστάς, τα Public έχουν δωρεάν παράδοση στο χώρο σου, πιστοποιημένους ψυκτικούς για την εγκατάσταση, άμεσα διαθέσιμα μοντέλα για να μην περιμένεις! Γιατί να περάσεις κι αυτό το καλοκαίρι μέσα στη ζέστη; Ή, ακόμα χειρότερα, να μην ανάβεις το παλιό σου κλιματιστικό, φοβόμενος τον… επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ; Τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι οικονομικά και αποδοτικά! Επένδυσε στη… δροσιά τους!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v