Η Ψηφιακή Μέριμνα τρέχει! Είσαι έτοιμος να… τρέξεις μαζί της;

Δεν ξέρεις τι να αγοράσεις εν όψει Ψηφιακής Μέριμνας; Ρίξαμε μια ματιά στο site της MediaMarkt και εντοπίσαμε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα από κάθε κατηγορία.
Η Ψηφιακή Μέριμνα τρέχει! Είσαι έτοιμος να… τρέξεις μαζί της;
Μήπως είσαι κι εσύ δικαιούχος αλλά δεν το ξέρεις; Ή μήπως το ξέρεις, αλλά δεν ξέρεις τι να πάρεις; No worries, που λένε και στο χωριό μου, εδώ είμαστε εμείς για να σου δείξουμε τι θα πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Λίγα λόγια για την Ψηφιακή Μέριμνα, για να καλύψουμε την απίθανη περίπτωση να μην έχεις καν πάρει πρέφα τι έχει παιχτεί. Λοιπόοοον… η κυβέρνηση, βλέποντας πως (και) η εκπαίδευση, στα χρόνια του κορωνοϊού, γίνεται μέσω internet, αποφάσισε να δώσει μια βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται, έτσι ώστε να πάρουν καινούριο laptop ή desktop ή έστω tablet, για να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτή η βοήθεια γίνεται μέσω του προγράμματος ονόματι “Ψηφιακή Μέριμνα” και είναι στην ουσία ένα “κουπόνι” – το οποίο ονομάζουν “voucher” – και το οποίο είναι ύψους 200 ευρώ. Αν θες να μάθεις (πολύ) περισσότερα, μπορείς να μπεις στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του MediaMarkt.

Τώρα πάμε στο προκείμενο. Τι να διαλέξεις. Καλή ερώτηση! Σε αυτή την ερώτηση, λοιπόν, και πίστεψέ μας, την έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, η απάντηση είναι απλή: εσύ τι θέλεις να κάνεις με αυτό (το μηχάνημα που θέλεις να πάρεις); Οι δικές σου απαιτήσεις, συνήθειες και προτιμήσεις είναι οι παράμετροι που θα καθοδηγήσουν την επιλογή σου. Για παράδειγμα, για φοιτητές και τελειόφοιτους Λυκείου, θα προτείναμε desktop PC, λόγω της μεγαλύτερης οθόνης, της καλύτερης ψύξης και επεκτασιμότητας, όσο και της απόλυτης ισχύος. Για τις τελευταίες τάξεις δημοτικού και άνω, το laptop ίσως βολεύει περισσότερο λόγω μεγαλύτερης φορητότητας. Τέλος τα tablet θα τα προτείναμε για μαθητές δημοτικού. Αλλά, όπως προείπαμε, εσύ καθορίζεις την τελική επιλογή, με βάση εσένα.

Για να έχεις ένα μπούσουλα, ρίξαμε μια ματιά στο site της MediaMarkt και εντοπίσαμε ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα από κάθε κατηγορία. Πάμε να τα δούμε:

Στα desktop, το HP M01-F0014nv με επεξεργαστή AMD Ryzen 3 είναι η επιλογή, μιας και οι AMD Ryzen είναι οι επεξεργαστές στην κορυφή της αποδοτικότητας, αυτή τη στιγμή. Το μοντέλο είναι πολύ αξιοπρεπές και θα σου επιτρέψει να κάνεις όλες τις δουλειές με άνεση. Το μόνο που θα κάναμε είναι να πάμε τη μνήμη (RAM) στα 8GB.

Στην περίπτωση που θέλεις laptop, δες το HP 15-db1003nv το οποίο αποτελεί το αντίστοιχο του παραπάνω desktop, με παρόμοιο επεξεργαστή, AMD Ryzen 3, 4GB RAM και δίσκο SSD στα 256GB! Πολύ καλό, για τα λεφτά του, μηχάνημα. Και πάλι, βέβαια, προτείνουμε για πιο καλή λειτουργία, την αναβάθμιση σε 8GB RAM.

Τέλος, στην κατηγορία των tablets, αυτό που μας χτύπησε στο μάτι είναι το Lenovo Tab M10 Plus, το οποίο πραγματικά αποτελεί αυτό που θα ήθελες, αν προσανατολίζεσαι σε αυτή την κατηγορία, με οθόνη 10,3 ιντσών, 4GB μνήμης και 64GB δίσκο, αλλά και οκταπύρηνο επεξεργαστή!

Ένας ακόμη λόγος που διαλέξαμε τα MediaMarkt για τις προτάσεις μας, εκτός του ότι έχουν πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, είναι και η προσφορά που κάνουν, έκπτωση 55% για αξεσουάρ πέρα από το ποσό που καλύπτει το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, αλλά και προσφορά για την εγκατάσταση έξτρα προγραμμάτων στον υπολογιστή, για να τον πάρεις έτοιμο, με όλα τα προγράμματα που θα χρειαστείς εγκατεστημένα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v