Οι χαζές (οριακά παρανοϊκές) σκέψεις που όλοι κάνουμε

Έχεις προβάρει ποτέ το λόγο σου για τα Όσκαρ; Όχι, μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Δέκα αντίστοιχες χαζομάρες που όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή.
Οι χαζές (οριακά παρανοϊκές) σκέψεις που όλοι κάνουμε
Εκείνο το πολύ λεπτομερές σενάριο που λέει ότι το άτομο που γουστάρεις κινδυνεύει (έχει απαχθεί, ας πούμε, από εξαιρετικά επικίνδυνους κακοποιούς) και πώς ακριβώς θα τον/ την σώσεις.

Η παρόρμηση να πηδήξεις όταν βρίσκεσαι κάπου πολύ ψηλά, και η πολύ ζωντανή εικόνα του πώς θα ήταν όσο βρίσκεσαι στον αέρα.

Η άλλη πολύ ζωντανή εικόνα, του πώς θα ήταν αν έκανες σεξ με τον άνθρωπο απέναντί σου. Που δε σε ελκύει καν. Ή που είναι το αφεντικό σου/ η μαμά του φίλου σου/ ο παπάς της ενορίας.

Η βαθυστόχαστη, λεπτομερής ανάλυση του ποιος θα ήταν απαρηγόρητος και ποιος όχι στην κηδεία σου…

…Και πώς θα προσπαθούσες να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους σου ως πνεύμα, αν πέθαινες.

Πώς ακριβώς θα εκτυλισσόταν ένας διάλογος που δεν θέλεις με τίποτα να συμβεί –του τύπου, σε μια πιθανή απόλυση, σε έναν χωρισμό ή σε μια εξομολόγηση χωρίς αμοιβαία αισθήματα.

Η ανησυχία που έχεις, στην απόλυτη ησυχία (π.χ. σε μια βιβλιοθήκη, ή στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου) ότι μπορεί να σηκωθείς και να αρχίσεις να φωνάζεις χωρίς κανέναν λόγο. Οριακά παρόρμηση.

Ποιους ακριβώς θα ευχαριστούσες, και τι εξυπνάδες θα έλεγες στο λογύδριό σου, σε μια τελετή απονομής βραβείων.

Ένας μακροσκελής μονόλογος που ξεκαθαρίζει αισθήματα/ σκέψεις/ παρελθόν, παρόν και μέλλον σε κάποιον που πιθανότατα δεν θα τα ακούσει ποτέ.

Όλες οι έξυπνες απαντήσεις και τα δυνατά επιχειρήματα που θα μπορούσες να έχεις χρησιμοποιήσει σε εκείνη την κουβέντα χτες/ πέρυσι/ στην Γ’ Δημοτικού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v