10 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γιορτινό τραπέζι

Η μάνα, το μούλικο, η άκυρη, η σεξοβόμβα και μερικοί ακόμα τύποι που συναντάς σε κάθε γιορτινό τραπέζι.
10 τύποι ανθρώπων που θα συναντήσεις στο γιορτινό τραπέζι

Ο antisocial έβηφος

Βρίσκεται στο τραπέζι επειδή πρέπει και μόνο. Θα προτιμούσε να βράζει σε καζάνι της Κόλασης παρά να βρίσκεται σε αυτό το τραπέζι. Θα ανοίξει το στόμα του για να πει ένα «Μαμά, την κοκακόλα» και θα ασχολείται συνέχεια με το κινητό του.

Η γιαγιά



Είτε θα είναι στον κόσμο της λόγω Αλτσχάιμερ, είτε θα κάθεται όλη την ώρα σε μια θέση κοιτώντας τους πάντες με ένα ανεπαίσθητο γέλιο αμηχανίας που δείχνει ότι μάλλον δεν θυμάται τους μισούς, είτε θα ανοίξει το στόμα της για να πετάξει κακία προκαλώντας πανικό.

Το μαλα***σμένο

Θα το δεις να αναφέρεται στη βιβλιογραφία και ως «μούλικο» ή «Κωστάκης». Είναι αρκετά μικρότερο από τον αντισόσιαλ έφηβο και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να περάσει εκείνο τέλεια και όλοι οι υπόλοιποι του τραπεζιού χάλια. Τραγική φιγούρα η μάνα του, που σε κάθε σαματά που κάνει μετανιώνει που δεν είπε στον πατέρα του «όχι μέσα».

Η σεξοβόμβα ξαδέρφη



Αναρωτιέσαι αν έχετε συγγένεια, και εύχεσαι να μην έχετε για να μπορέσεις να μπεις ευκολότερα ή έστω να κάνεις μια προσπάθεια. Από τρίτη ξαδέρφη και μετά δεν πιάνεται πάντως, να ξέρεις. Αν κάτσει δίπλα σου, θα περάσεις αρκετά άβολα λεπτά για να σκεφτείς τι θα της πείς, για να καταλήξεις στο γραφικό «τι σπουδάζεις»;

Η ακούραστη μαγείρισσα-οικοδέσποινα- μάνα

Όλοι της είπαν να μην φτιάξει τίποτα ιδιαίτερο – αφού κάθε φορά περισσεύουν, αλλά εκείνη μαγείρεψε για ένα λόχο. Ποτέ δεν καταφέρνει να φάει, γιατί πηγαινοέρχεται συνεχώς στην κουζίνα με την αγωνία μήπως λείπει κάτι. «Ψωμί έφερα;»

Η άκυρη

Βρέθηκε από σπόντα στο τραπέζι, είναι η νέα γκόμενα κάποιου ξάδερφου και γενικά κανείς δεν της απευθύνει το λόγο. Περνάει σίγουρα χάλια καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και η ατάκα της οικοδέσποινας «ΦΑΕ ΒΡΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΙ!» της προκαλεί κρύο ιδρώτα στο κούτελο και τη μασχάλη.

Ο μπεκρής



Ήρθε εδώ για να πιει και αυτό θα κάνει. Συνήθως ανήκει στην κατηγορία «θείος», και έχει καβατζώσει ένα λίτρο Μαλαγουζιά για την πάρτη του, μιας και αποτελεί καλή εναλλακτική από τα χύμα κρασιά που καταναλώνει διαρκώς σπίτι. Όταν γίνει σταφίδα, μπορεί να φέρει όλο το τραπέζι σε σούπερ άβολη θέση.

Ο «κάνω διατροφή»

Είναι τούμπανος, μυΐκά ανεπτυγμένος, κάπως περιορισμένων νοητικών δυνατοτήτων και μιλά κυρίως για crossfit. Θα πλακώσει όλο το στήθος γαλοπούλας για πάρτι του, αφήνοντας πέτσα κόκκαλα και στάχτη για τους υπόλοιπους.

Ο πολιτικάντης



Δεξιός, αριστερός, κεντρώος δεν έχει σημασία, ο πολιτικάντης είναι ικανός να ξεκινήσει κουβέντα πολιτικής φύσης από το ότι βγήκε κάπως καυτερή η γέμιση της γαλοπούλας και μετά ποιος σας σώνει. Θα πρέπει να φάτε στη μάπα όλες τις θέσεις του περί ευρώ, Ελλάδας και κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η γραφική

Είναι εκείνη – συνήθως γυναίκα – που θα πετάξει τις πιο γραφικές ατάκες του τραπεζιού: «ωωωω, πόσο μεγάλωσες, από τόσο δα σε θυμάμαι βρε» στο μούλικο, «κι εσείς πόσο καιρό είστε μαζί τώρα; ταιριάζετε πολύ!», στο ζευγάρι, «καλά Μαράκι, γεια στα χέρια σου», στην οικοδέσποινα και «εμείς θα τα πούμε του χρόνου τώρα, χαχα!», σε όλους.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v