Έρχεται μίνι σεπτεμβριάτικος καύσωνας

Το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι, θυμίζοντάς μας ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ.
Έρχεται μίνι σεπτεμβριάτικος καύσωνας
Μπορεί με το που μπήκε ο Σεπτέμβριος με τις πρώτες του δροσιές να βιαστήκαμε να σφυρίξουμε τη λήξη του καλοκαιριού, αλλά αυτό είναι ακόμα εδώ και έρχεται να μας το αποδείξει αυτό το Σαββατοκύριακο με έναν μίνι σεπτεμβριάτικο καύσωνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το Σάββατο η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα, ενώ την Κυριακή θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, μέχρι και την Τετάρτη, οπότε και θα παρουσιάσει μικρή κάμψη. 

Σύμφωνα δε με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας θα δουν τον υδράργυρο να φτάνει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή τους 37-38 βαθμούς, κατά 6-7 βαθμούς υψηλότερα από τις μέσες για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο μίνι καύσωνας θα διαρκέσει δύο τουλάχιστον ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένονται να παραμείνουν υψηλές και την Τρίτη στα ανατολικά και νότια τμήμα της χώρας.

Ενδεικτικά, την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα φτάσει στην Αττική τους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία τους 38, στην Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Νότια Κρήτη τους 36-37 βαθμούς. Οι πόλεις με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι οι Σέρρες, το Ναύπλιο, η Αθήνα και η Λάρισα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v