SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

10 σημάδια πως είσαι εξυπνότερος από τον μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε και έβγαλε – κάποια – συμπεράσματα για τα σημάδια που μαρτυρούν υψηλότερη ευφυΐα. Ποια είναι αυτά;

10 σημάδια πως είσαι εξυπνότερος από τον μέσο όρο

Έκανες μαθήματα μουσικής μικρός

Έπαιζες Καλομοίρη και Μπαχ μικρός; Τότε μάλλον καλά έκανες. Η μουσική βοηθά στην πνευματική εξέλιξη με αρκετούς τρόπους. Έρευνα του 2011 έδειξε ότι μουσικόφιλα παιδιά 4-6 ετών είχαν μεγαλύτερη λεκτική νοημοσύνη σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ σε μια έρευνα του 2004 παιδιά έξι ετών που έκαναν εννιά μήνες μαθήματα αρμονίου ή φωνητικής παρουσίασαν σημαντική αύξηση στο IQ τους σε σχέση με εκείνα που έκαναν μαθήματα ηθοποιίας ή καθόλου. 

Είσαι ο μεγαλύτερος της φαμίλιας

Τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι – συνήθως – εξυπνότερα. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα που μελέτησε το IQ 250.000 ανδρών και γυναικών 18 και 19 ετών, τα «πρώτα» παιδιά είχαν μεγαλύτερο IQ από τα δεύτερα και τα τρίτα

Είσαι γυμνασμένος

Η γυμναστική φαίνεται πώς μεταξύ άλλων ωφελεί και το πνεύμα. Έρευνα του 2006 έδειξε ότι όσοι έχουν μικρότερη περιφέρεια έχουν αυξημένο IQ σε σχέση με όσους έχουν… κοιλίτσα.  Μια άλλη έρευνα του ίδιου έτους βρήκε πως παιδιά 11 χρονών που είχαν χαμηλό σκορ σε λεκτικά και μη λεκτικά τεστ ήταν πιθανότερο να εμφανίσουν παχυσαρκία στα 40. Οι επικεφαλής της μελέτης ανέφεραν πως τα έξυπνα παιδιά μπορεί να κυνήγησαν καλύτερες εκπαιδευτικές προοπτικές και άρα να ήταν σε καλύτερη θέση για να προσέξουν την υγεία τους. 

Έχεις γάτα

Γατόφιλοι, αυτό θα σας αρέσει. Έρευνα του 2014 σε 600 φοιτητόνια έδειξε πως όσοι ήταν «σκυλόφιλοι» είχαν χαμηλότερο IQ από εκείνους που είχαν γάτα να τους περιμένει στον καναπέ. 

Θήλασες

Έρευνα του 2007 αναφέρει ότι τα μωρά που θήλασαν πιθανώς μεγαλώνοντας θα είναι εξυπνότερα. 

Την ήπιες

Έρευνα του 2012 σε περίπου 6.000 βρετανούς βρήκε σύνδεση μεταξύ του αυξημένου IQ στην παιδική ηλικία και τη χρήση παράνομων ουσιών στην ενήλικη ζωή.

Πίνεις συχνά (αλκοόλ)

Ένας δημοφιλής ψυχολόγος με το όνομα Satoshi Kanazawa και μερικοί ακόμα επιστήμονες βρήκαν πως όσοι είχαν αυξημένες επιδόσεις σε τεστ νοημοσύνης τα… έτσουζαν για τα καλά όταν ήταν έφηβοι. 

Είσαι αριστερόχειρας

Μπορεί οι αριστερόχειρες να συνδέονται με την… εγκληματικότητα σε κάποιες έρευνες, όμως μια έρευνα του 1995, υποστήριξε ότι οι αριστερόχειρες έχουν λίγο καλύτερες γνωστικές δεξιότητες. 

Έμαθες να διαβάζεις νωρίς

Το 2012 ερευνητές μελέτησαν περίπου 2000 ζεύγη διδύμων στην Αγγλία και βρήκαν πως το αδερφάκι που είχε μάθει να διαβάζει πρώτο σκόραρε καλύτερη βαθμολογία σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων. Οι ερευνητές ανέφεραν πως το διάβασμα από μικρή ηλικία αυξάνει τόσο την λεκτική όσο και τη μη λεκτική δυνατότητα του παιδιού.

Έχεις χιούμορ

Σε μια μελέτη με 400 μαθητές ψυχολογίας, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων και λεκτικής νοημοσύνης φάνηκε πως όσοι είχαν περισσότερο χιούμορ στην συγγραφή λεζάντας για κόμικ είχαν και μεγαλύτερο IQ.

Ν. Γ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2