Σε αυτό το εστιατόριο, δεν ξέρεις ποτέ τι θα φας

Ένα εστιατόριο αποφάσισε να προσλάβει ως σερβιτόρους άτομα με γεροντική άνοια. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον πρωτότυπο. Δείτε τι κρύβεται πίσω από την ιδέα.
Σε αυτό το εστιατόριο, δεν ξέρεις ποτέ τι θα φας
Εκνευρίζεστε όταν σε ένα εστιατόριο παραγγέλνετε κάτι και σας φέρνουν κάτι άλλο; Ένα εστιατόριο στο Τόκιο αποφάσισε να το κάνει… σύστημα: Λέγεται «The Restaurant of Order Mistakes» (το εστιατόριο με τις λάθος παραγγελίες) και προσλαμβάνει ως σερβιτόρους μόνο ηλικιωμένα άτομα που υποφέρουν από άνοια.

Το αποτέλεσμα; Είναι εξαιρετικά πιθανό οι σερβιτόροι να ξεχάσουν τι παραγγείλατε και να… αυτοσχεδιάσουν, αλλά αυτό, ως πελάτες, το γνωρίζετε εκ των προτέρων και πηγαίνετε για την έκπληξη του πράγματος.

Η food blogger Mizuho Kudo επισκέφτηκε το εστιατόριο και παρήγγειλε burger, αλλά στο τραπέζι της έφτασαν γεμιστά ζυμαρικά, που αποδείχτηκαν ακόμη νοστιμότερα. Μετά την εμπειρία της, επεσήμανε ότι το προσωπικό ήταν πάντα χαμογελαστό και φαινόταν να περνάει καλά.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου μάλιστα, λένε πως η ιδέα πίσω από την φιλοσοφία του καταστήματος είναι να νιώσουν και οι άνθρωποι με άνοια πως είναι λειτουργικά μέλη της κοινωνίας.

Το εστιατόριο λειτούργησε σε δοκιμαστική φάση στις αρχές Ιουνίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, και οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε pop up επιχείρηση, που θα ανοίγει σε διαφορετικά σημεία ανά λίγους μήνες.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v