Γιγάντιος αστεροειδής περνά σήμερα ξυστά από τη Γη

Ένας αστεροειδής… στο μέγεθος του Γιβραλτάρ θα περάσει την Τετάρτη 19 Απριλίου ξυστά από τη Γη. Μάθετε τι λέει η NASA γι’ αυτόν.
Γιγάντιος αστεροειδής περνά σήμερα ξυστά από τη Γη
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που έχει περάσει τα τελευταία 13 χρόνια τόσο… ξυστά από τη Γη. Ο «2014-J025», όπως είναι η επίσημη ονομασία του, δεν θα συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, αλλά θα περάσει μόλις 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνειά του.

Μικρότερου μεγέθους αστεροειδείς περνούν συχνά πιο κοντά από την επιφάνεια της Γης, αλλά ο συγκεκριμένος είναι γιγάντιος, με διάμετρο που υπολογίζεται μεταξύ 600 και 1.400 μέτρων, ο μεγαλύτερος που θα φτάσει σε απόσταση περίπου 5 φορές αυτή της Σελήνης από τη Γη τα τελευταία χρόνια.

Ο αστεροειδής δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι, αλλά για τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης, όσοι διαθέτουν οικιακά τηλεσκόπια θα μπορέσουν να «ξεκλέψουν» ματιές προς αυτόν. Ο αστεροειδής, σύμφωνα με τη NASA, στη συνέχεια θα απομακρυνθεί, και δεν θα φτάσει το ίδιο κοντά στην επιφάνεια της Γης για τουλάχιστον 500 χρόνια.

Πηγή: Telegraph 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v