Εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πλατεία Αττικής αλλάζει όψη

Ιδού πως ένας γκρίζος τοίχος στο κέντρο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια εικαστική έκπληξη γεμάτη χρώμα για τους κατοίκους και τους διαβάτες της πόλης.
Εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πλατεία Αττικής αλλάζει όψη
Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην πλατεία Αττικής μεταμορφώθηκε σε μια γωνιά γεμάτη χρώμα χάρη στη νέα δράση των atenistas, οι οποίοι σκέφτηκαν να συνεργαστούν με καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν μια νέα σειρά δράσεων μικρής κλίμακας, τα atenInstants.

Σκοπός της ιδέας είναι να κάνουν μικρές… εικαστικές εκπλήξεις στους κατοίκους και τους διαβάτες περιοχών του αστικού κέντρου.

Έτσι, το Σάββατο 18 Μαρτίου, η ομάδα προχώρησε σε επέμβαση στον μικρό πεζόδρομο της οδού Συληβρίας, ένα από τα στενά της οδού Λιοσίων κάτω από το Μετρό Αττική. Καμβάς, ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα. Μια ομάδα έξι ατόμων διαμόρφωσε τον χώρο κάνοντάς τον πιο φιλικό: Φροντίσθηκαν και βάφτηκαν παρτέρια, τοποθετήθηκαν παγκάκια - αλλά αυτό δεν θα αρκούσε αν δεν έμπαινε στον καμβά και λίγη τέχνη: Ο Achilles Street Artist δημιούργησε στον μπλε-γκρι καμβά μια σύνθεση με τρία ανδρικά προφίλ και εντός τους, τρία συναισθήματα γυναικείων προσώπων.



Μετά από πέντε ώρες συλλογικής εργασίας, ο χώρος ήταν διαφορετικός, και – το σημαντικότερο - οι κάτοικοι κάθε ηλικίας που σταματούσαν, ήταν έντονα φιλικοί και υποστηρικτικοί στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα οι περίοικοι παρείχαν στην ομάδα ρεύμα, νερό και άλλα απαραίτητα.

Δείτε την δράση στο παρακάτω video και περισσότερο οπτικό υλικό εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v