Πράγματα που κάνεις χωρίς να χρειάζεται

Δείτε 13 πράγματα που αν σταματήσετε να τα κάνετε τώρα, δεν θα χάσετε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, μπορεί να κερδίσετε κιόλας.
Πράγματα που κάνεις χωρίς να χρειάζεται
Η ζωή μας αναλίσκεται σε ένα σωρό ασχολίες και ψυχαναγκασμούς που εν τέλει ελάχιστα οφέλη έχουν. Από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο… σύνθετα, ιδού 15 πράγματα που κάνεις – και κάνουμε – χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Παίρνεις συμπληρώματα βιταμίνης C

Περιμένετε… κρύωμα; Δεν υπάρχει λόγος να πάρετε βιταμίνη C για «να φύγει». Δεκάδες μελέτες έχουν δείξει πως, εκτός και αν ζείτε στην παγωμένη φύση, καπνίζετε σε υπερβολικό βαθμό ή έχετε σε καθημερινή βάση τεράστιο στρες- η βιταμίνη C δεν σας προσφέρει κάτι.

Πλένεις συχνά το τζην που φοράς

Κι όμως, το τζην δεν χρειάζεται πλύσιμο. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο CEO της Levi’s, ο οποίος εδώ αναφέρει ότι το συχνό πλύσιμο των τζην τα καταστρέφει. 

Έχεις σταθερό τηλέφωνο

Αλήθεια τώρα, ποιος άνθρωπος εν έτει 2017 παίρνει άλλον άνθρωπο σε σταθερό; Εξαιρούνται τράπεζες και πωλητές. Αν και αυτές έχουν βρει τα κινητά μας πλέον.

Πίνεις έξι ποτήρια νερό την ημέρα

Ο αριθμός αυτός είναι αυθαίρετος και…βαστάει από 70ετίας όταν και δημοσιεύθηκε σε μια λίστα διατροφικών συμβουλών στις ΗΠΑ. Δεν λαμβάνει υπόψη την ηλικία, το ύψος, το βάρος, ούτε τη φυσική δραστηριότητα. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε; Τόσο ώστε να μη διψάτε και τα ούρα σας να μην είναι σκουρόχρωμα.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά το ψυγείο

Μην βάζετε ντομάτες στο ψυγείο, τους χαλάει τη γεύση. Ούτε τις πατάτες, γιατί το άμυλό τους τροποποιείται και η γεύση τους γίνεται περίεργη. Ούτε το ψωμί, γιατί θα χαλάσει γρηγορότερα. Ούτε τα κρεμμύδια, πρέπει να αερίζονται. Μην βάζετε τις μπανάνες, είναι τροπικά φρούτα. Ούτε τα αβοκάντο, δεν θα ωριμάσουν ποτέ και θα είναι σαν μπετόν για βδομάδες. Ούτε την κέτσαπ

Λούζεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου

Το καθημερινό πλύσιμο των μαλλιών είναι προαιρετικό. Μια φορά στις 2-3 ημέρες ή και πιο συχνά αν τα μαλλιά σας είναι κατσαρά, είναι η ιδανική συχνότητα, σύμφωνα με το Web MD

Ξεφλουδίζεις φρούτα και λαχανικά

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό των φυτικών ινών στα φρούτα βρίσκεται στην φλούδα τους. Πλύντε τα καλά – ή πάρτε βιολογικά – και απολαύστε τα ολόκληρα.

Πετάς όλα τα ληγμένα

Επειδή έληξαν δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι δηλητηριώδη. Πετάξτε τα μόνο αν μυρίζουν άσχημα ή έχουν αναπτύξει μούχλα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είστε ασφαλείς

Αγοράζεις antivirus

Το Windows Defender το οποίο πλέον εγκαθίσταται προεπιλεγμένα σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά του. Το ίδιο και τα φίλτρα προστασίας που έχουν όλοι οι σύγχρονοι browsers.

Κάνεις διατάσεις πριν την γυμναστική

Οι διατάσεις πριν την οποιαδήποτε άσκηση δεν βελτιώνουν την ευλυγισία, δεν προθερμαίνουν τους μύες, ούτε ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες τραυματισμού. Καλύτερα να τις κάνετε μετά λοιπόν, αφού εξασφαλίσετε πώς πριν την άσκηση έχει προετοιμάσει το σώμα σας με τις κατάλληλες δυναμικές κινήσεις.

Κρατάς αποδείξεις

Σόρι. Φέτος η φάση είναι πλαστικό χρήμα

Πας σε ταξιδιωτικά πρακτορεία

Εχμ, υπάρχει και κάτι που λέγεται Internet.

Αγοράζεις CD

Πιάνουν χώρο, έχουν μόνο 80 λεπτά διάρκεια και πεθαίνουν. Εκτός και αν είστε συλλέκτης, δεν υπάρχει λόγο να αγοράσετε ή να κρατήσετε παλιά CD.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v