Κι όμως, είναι 98 ετών!

Είναι 98 ετών και διδάσκει εδώ και δεκαετίες τα μυστικά της γιόγκα. Γνωρίστε την Tao Porchon-Lynch και την απίστευτη ελαστικότητά της.
Κι όμως, είναι 98 ετών!
Λένε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει. Πώς σας φαίνονται λοιπόν τα 98 για… δασκάλα γιόγκα; Πολλά; Είναι.

Όμως για την κυρία Tao Porchon-Lynch, την μεγαλύτερη δασκάλα γιόγκα του κόσμου δεν φαίνονται και τόσα πολλά. Ακούραστη συνεχίζει να διδάσκει την πανάρχαιη μέθοδο εναρμόνισης σώματος και πνεύματος, με την ελαστικότητά της να προκαλεί επιφωνήματα θαυμασμού.

Ανακάλυψε τη γιόγκα κάπου στα 1926 σε ηλικία μόλις οκτώ χρονών και σήμερα διδάσκει σε έξι τμήματα κάθε βδομάδα. Επίσης είχε τρεις εγχειρήσεις ισχίου, αλλά αυτό δεν την έκανε να μασήσει ιδιαίτερα.

Η ίδια αποδίδει την υγεία της στην ενασχόληση με την γιόγκα, η οποία όπως λέει δεν εξασκεί μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό. Το πνευματικό της ταξίδι ανά τις δεκαετίες, είχε την καθοδήγηση μεγάλων γιόγκι όπως ο B. K. S. Iyengar και ο Pattabhi Jois.

Την εμπειρία της από αυτούς τους ανθρώπους αλλά και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη γιόγκα συγκέντρωσε σε βιβλίο με απομνημονεύματα που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v