«Όχι» του ΚΑΣ σε επίδειξη μόδας της Gucci στην Ακρόπολη

Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της Gucci για επίδειξη μόδας στον Ιερό Βράχο.
«Όχι» του ΚΑΣ σε επίδειξη μόδας της Gucci στην Ακρόπολη
Προ μερικών ημερών, ο γνωστός οίκος μόδας Gucci κατέθεσε αίτημα στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών, για να διοργάνωσει fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα, με παράλληλη κινηματογράφηση της επίδειξης.

Ύστερα από σύσκεψη, η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Η εταιρεία ζητούσε συγκεκριμένα την άδεια για την πραγματοποίηση της επίδειξης κολεξιόν υψηλής ραπτικής «Gucci Cruz 2018», στον χώρο μεταξύ του Παρθενώνα και του Ερεχθείου, την 1η Ιουνίου 2017, με τριακόσιους προσκεκλημένους. Με την αποδοχή του αιτήματός του, ο οίκος μόδας δεσμευόταν ως ένδειξη σεβασμού προς την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, να προσφέρει χορηγία 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μια πενταετία.

Παράλληλα, στην αίτησή της η εταιρεία τόνιζε το μεγάλο όφελος που θα προέκυπτε για τη χώρα από τη διαφημιστική καμπάνια, η οποία θα την έφερνε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προβολής.

«Μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δίνουμε με αυτό τον τρόπο το σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για μια επίδειξη μόδας» ανέφερε στο ΑΠΕ η γ.γ.  του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v