Σημάδια ότι είσαι μαμούχαλος

…και είσαι πάρα πολύ εντάξει μ’ αυτό.
Σημάδια ότι είσαι μαμούχαλος
του Θοδωρή Διάκου

Σου αρέσει να μένεις μέσα. Σου αρέσει να φοράς πιτζάμες από τις εννιά και μισή, άσχετα από το γεγονός ότι λογικά θα κοιμηθείς τα ξημερώματα. Οι φίλοι σου σε έχουν καλέσει σε ένα πάρτι, και λογικά θα είναι ωραίο πάρτι, αλλά αυτή τη στιγμή είσαι ακόμα στο κρεβάτι, νιώθεις κάθε σου κύτταρο να είναι έτοιμο να πέσει για ύπνο. Και επίσης το πάρτι ξεκινάει σε μισή ώρα, και πρέπει ν’ αλλάξεις δύο λεωφορεία για να φτάσεις εκεί, οπότε απλά στέλνεις ένα μήνυμα ότι “δεν είσαι καλά”, και συνεχίζεις να ξαπλώνεις με ένα ικανοποιημένο χαμόγελο.

Αν το παραπάνω σε έκανε να νιώσεις ότι όντως μιλούσαμε για ‘σένα, μάλλον είσαι περήφανα αυτό που ονομάζουμε μαμούχαλος. Και φτιάξαμε μια λίστα με ακόμα περισσότερα πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν.

Λατρεύεις να ακυρώνεις σχέδια τελευταία στιγμή
Τίποτα όμως δεν πρόκειται να ξεπεράσει όταν οι άλλοι τα ακυρώνουν για ‘σένα, και δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές για περίπου τέσσερα λεπτά.

Λες τακτικά ότι χρειάζεσαι ξεκούραση
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ. Εμείς ξέρουμε ότι το εννοείς.

Απεχθάνεσαι τους χώρους με πολύ κόσμο
Η φασαρία σε κάνει να χάνεις το μυαλό σου. Οι πολλοί μαζεμένοι άνθρωποι είναι απλά κινούμενα, ζωντανά κρέατα που παράγουν θόρυβο και ιδρωτίλα και νεκρά κύτταρα, και το μόνο που θες είναι να γυρίσεις στο σπίτι σου.

Ποτέ δεν είναι αρκετό
Πέρασες όλο το σαββατοκύριακο μόνος σου; Πολύ ωραία. Αλλά το σαββατοκύριακο είναι πρακτικά μία μέρα, γιατί το πρωί του Σαββάτου κοιμάσαι, και το απόγευμα της Κυριακής αγχώνεσαι.

Έχεις αποκαλέσει τον εαυτό σου ακοινώνητο
Δεν είσαι. Ή τουλάχιστον προσπαθείς σκληρά να μην είσαι, αλλά κατά βάθος ξέρεις ότι το μόνο που θα σε έκανε ευτυχισμένο στο τέλος της ημέρας είναι να κλείσεις το κινητό σου και τα μάτια σου.

Ο μηδενισμός είναι μια φιλοσοφία που δεν σε ενοχλεί
Επειδή καταλήγει στο ότι όλοι θα πεθάνουμε, και έχεις συμφιλιωθεί εδώ και ΠΟΛΥ καιρό με το κόνσεπτ.

Θες να ξεφύγεις
Φαντασιώνεσαι πολλές φορές ότι ξεφεύγεις και ξεκινάς μια νέα ζωή, σε μια μικρή καλύβα στο βουνό, φυτεύοντας οργανικές ντοματούλες και έχοντας για συντροφιά έναν μαλλιαρό σκύλο, επειδή οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τους ανθρώπους. Έπειτα θυμάσαι ότι δεν πρόκειται να έχεις wi-fi εκεί πάνω και πέφτεις σε κατάθλιψη.

Το πιο σέξι πράγμα στον κόσμο…
…είναι ένα κινητό στο αθόρυβο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v