Μετά τους Ολλανδούς, κι άλλες χώρες τρολάρουν τον Τραμπ

Το βίντεο της Ολλανδίας που τρόλαρε την καμπάνια του Τραμπ «America First» ήταν μόνο η αρχή.
Μετά τους Ολλανδούς, κι άλλες χώρες τρολάρουν τον Τραμπ
Σίγουρα θα ξέρετε ότι η φιλοσοφία του νέου Πλανητάρχη είναι βασισμένη στο «America First». Ο υπόλοιπος κόσμος έλαβε το μήνυμα και πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες πασχίζουν να έρθουν… δεύτερες, μέσα από τρολο-καμπάνιες που γίνονται viral.

Η αρχή έγινε με ένα ξεκαρδιστικό βίντεο – παρωδία στην Ολλανδία, από τη σατιρική εκπομπή Zondag met Lubach, στο οποίο οι κάτοικοι συστήνουν την χώρα τους στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, εξηγώντας πως η Ολλανδία είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

«Φτιάξαμε ένα τείχος για να κρατήσουμε έξω από την χώρα μας όλο αυτό το νερό που έρχεται από το Μεξικό. Φτιάξαμε έναν ολόκληρο ωκεανό, ανάμεσα στη χώρα μας και στο Μεξικό. Και βάλαμε τους Μεξικανούς να τον πληρώσουν», λέει ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Arjen Lubach.



Μετά την σκυτάλη πήρε η Ελβετία, με αντίστοιχο βίντεο – παρωδία. «Άφησέ μας να είμαστε εμείς η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο» εκλιπαρούν τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο οι Ελβετοί.



Ε, και ήταν να μη γίνει η αρχή. Σειρά είχε μια σατιρική εκπομπή στη Γερμανία, η οποία έφτιαξε κι άλλο βίντεο στο οποίο αναφέρει: «Αυτό είναι το Οκτόμπερφεστ. Το καλύτερο φεστιβάλ μπύρας που έφτιαξε ποτέ ο Θεός. Κάτουρα παντού. Θα σας αρέσει πολύ. Απλά το αναφέρουμε. Φοβερά κάτουρα. Κάτουρα από γερμανικές μπύρες, ή – όπως τα λέμε εδώ – Bud Light».



Οι Δανοί από την πλευρά τους, σε βίντεο – απάντηση αναφέρουν «μοντέρνοι μύλοι παράγουν καθαρή, ωραιότατη ανανεώσιμη ενέργεια, όμως μπορούμε να τους μετατρέψουμε σε μύλους πετρελαίου, αν θέλετε ΟΚ; Κανένα πρόβλημα. Πετρέλαιο για να γίνουμε κι εμείς ξανά κι εσείς ‘great again’.



Μια βέλγικη σατιρική εκπομπή, θυμήθηκε τον χαρακτηρισμό του Τραμπ για το Βέλγιο ως «τρύπα της κόλασης» και σε ακόμα ένα βίντεο – παρωδία αναφέρει «Είναι αλήθεια, οι Βρυξέλλες είναι μια τεράστια τρύπα της κόλασης. Όμως το υπόλοιπο Βέλγιο είναι ωραίο. Πιστέψτε μας. Εκτός από τα μέρη όπου μιλάνε Γαλλικά και τους μισούμε. Είναι κάτι σαν τους Μεξικάνους του Βελγίου».



Δείτε όλα τα βίντεο από τις οκτώ – μέχρι στιγμής – χώρες που συμμετέχουν στο τρολάρισμα στον Τραμπ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v