Στην κορυφή της παγκόσμιας σκοποβολής η Άννα Κορακάκη

Κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής της χρονιάς στον κόσμο αναδείχθηκε η ελληνίδα ολυμπιονίκης, προσθέτοντας άλλο ένα βραβείο στη συλλογή της.
Στην κορυφή της παγκόσμιας σκοποβολής η Άννα Κορακάκη
Τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας σκοποβολής της χρονιάς απέσπασε η Άννα Κορακάκη στην ψηφοφορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής.

Κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία διενεργεί ψηφοφορία, στην οποία ψηφίζουν μία επιτροπή Προπονητών, μία επιτροπή Αθλητών και ένα πάνελ εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Φέτος, η Άννα Κορακάκη ψηφίστηκε στην πρώτη θέση της κορυφαίας δεκάδας για τις γυναίκες αθλήτριες, ενώ στους άνδρες σκοποβόλους της χρονιάς αναδείχθηκε πρώτος ο ιταλός Niccolò Campriani.



«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το βραβείο», δήλωσε η Κορακάκη. «Είναι τιμή μου να μου δίνεται τέτοιος τίτλος από τους προπονητές, τους αθλητές και τους δημοσιογράφους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους».

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια έγινε η πρώτη ελληνίδα σκοποβόλος που έφυγε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με μετάλλιο στο άθλημα, μετά από 120 χρόνια. Μάλιστα, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ρίο, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Μπολόνια στο αγώνισμα των 25 μέτρων και στην δεύτερη θέση στο αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι.

«Αυτό που κέρδισα είναι πολύ παραπάνω από δύο μετάλλια», δήλωσε στους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας η Άννα Κορακάκη. «Ξεπέρασα πολλά εμπόδια και δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τόσοι συναθλητές μου, επομένως πάνω απ’ όλα, πρόκειται για μια αναγνώριση των κόπων μου», τέλειωσε.

Τα βραβεία στην Κορακάκη και τον Campriani θα απονεμηθούν κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκοποβολής της Ομοσπονδίας του 2017.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v