Νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις.
Νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

Winter is Coming θα έλεγε ο John Snow αν πέρναγε μια βόλτα από… Ελλάδα μεριά, το τριήμερο των Φώτων.

Μακάριοι (και ριψοκίνδυνοι) όσοι καταφέρουν να βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό, μιας και ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα και από την βορειοδυτική Ελλάδα θα ξεκινήσουν έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επεκταθούν στα πεδινά.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, δεν αποκλείεται το βράδυ της Παρασκευής να χιονίσει σε πεδινές περιοχές ακόμα και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι ισχυρά, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένισή τους. Στην Αθήνα, η θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους μηδέν βαθμούς. Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

Οι θερμοκρασίες δεν θα… χαριστούν στο τριήμερο και αναμένεται να φτάσουν ακόμα και στους -20°C στην Φλώρινα και κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και περιμένει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v