Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2016

Το National Geographic επιλέγει τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς και, όπως πάντα, μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2016
Συγκλονιστικά τοπία, μεγαλειώδεις, αστείες και χαριτωμένες στιγμές της άγριας φύσης, φωτογραφίες-κοινωνικά σχόλια και άλλες που μπορούν να γίνουν τροφή για σκέψη. Το National Geographic επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες του 2016. Κι αυτές είναι μόνο λίγες από αυτές –δείτε και τις υπόλοιπες, εδώ.


Η μικρή Yoina Mameria Nontsotega, της φυλής Matsigenka, κάνει μια βουτιά μαζί με το κατοικίδιο ζωάκι της, στον ποταμό Yomibato, στο εθνικό πάρκο Manú του Περού.


Σε μια πλαγιά του Εθνικού Πάρκου Yosemite των ΗΠΑ, ο φωτογράφος Stephen Wilkes τράβηξε 1.036 φωτογραφίες σε 26 ώρες για να δημιουργήσει αυτή τη σύνθεση μέρας-νύχτας που βλέπετε εδώ.


Η Ye Ye, ένα 16χρονο γιγάντιο πάντα, αράζει σε ένα κέντρο προστασίας άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο Wolong της Κίνας.


Δελεασμένος από έναν καρπό που φαίνεται υποσχόμενος, ουρακοτάγκος στο Βόρνεο σκαρφαλώνει δέντρο 30 μέτρων.


Καρχαρίες περιμένουν την παλίρροια να ξαναγεμίσει τη λιμνοθάλασσα στην ατόλη Aldabra των Σεϋχελλών.


Κοπάδι μικρών ψαριών κινείται σε σχηματισμό, προσπαθώντας να μπερδέψει τα μεγαλύτερα ψάρια που καραδοκούν, στους κοραλλιογενείς υφάλους της Κούβας.


Χελώνες μαλώνουν για μια θέση στον ίσκιο. Αν παραμείνουν πολύ ώρα στον ήλιο, κινδυνεύουν να βράσουν στο καβούκι τους –κυριολεκτικά.


Στην Αλάσκα, μαμά αρκούδα και τα παιδιά της προκαλούν μποτιλιάρισμα στον 148 χιλιομέτρων δρόμο του εθνικού πάρκου Denali, που είναι επισκέψιμο μόνο πέντε μέρες τον χρόνο, κάθε καλοκαίρι.


Στο Flint του Μίσιγκαν (ναι, στις ΗΠΑ) τα αδέρφια Julie, Antonio, και India Abram φέρνουν σπίτι την επιτρεπόμενη ημερήσια δόση νερού από το Πυροσβεστικό Τμήμα #3, μετά από μια σοβαρή μόλυνση μολύβδου που υπέστη το σύστημα υδροδότησης της κομητείας πριν από δύο χρόνια.


Το νορβηγικό πλοίο ερευνών Lance διασχίζει τον Αρκτικό Ωκεανό, για να καταγράψει μεταβολές στους πάγους των θαλασσών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v