12 λόγοι για να αγαπήσεις τον χειμώνα

Ψιλόβροχο, μπουφάν και ζεστά ποτά. Ο χειμώνας είναι εδώ και εμείς έχουμε 12 καλούς λόγους για να τον καλωσορίσουμε με αγάπη.
12 λόγοι για να αγαπήσεις τον χειμώνα

Και κάπως έτσι ήρθε ο χειμώνας, με τις βροχές, το κρύο και το πέπλο της νύχτας να πέφτει ήδη από τις 17.00 το απόγευμα. Μιζέρια και σαπίλα θα πουν κάποιοι. «Επιτέλους, η σωστή εποχή!», θα αναφωνήσουν κάποιοι άλλοι.

Είναι ωραίος ο χειμώνας, όμως. 

* Έχει μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε αφθονία. Α1, Ευρωλίγκα,  ΝΒΑ, UEFA, Champion’s League, διαλέγεις και παίρνεις. Και απολαμβάνεις με φίλους στον καναπέ με τίγκα το καλοριφέρ και παγωμένες μπύρες συνοδεία πίτσας. Η δημοφιλέστερη ανδρική απόλαυση.

* Είναι η καλύτερη εποχή για ταξίδια. Τον χειμώνα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τους πραγματικούς ανθρώπους των χωρών που επισκέπτεσαι, να δεις την καθημερινότητά τους, τα χούγια τους να έρθεις σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και τις συνήθειές τους. Το καλοκαίρι είσαι απλά ένας τουρίστας μεταξύ τουριστών.

* Παρά την πλασματική τους ευτυχία, τα Χριστούγεννα έχουν την πλάκα τους – και την ομορφιά τους. Είναι η καλύτερη εποχή για να ψωνίσεις, να βολτάρεις στην στολισμένη πόλη που μοιραία γίνεται ομορφότερη και να μπουκώσεις χωρίς αύριο όσα μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες μπορείς. Το ίδιο και η πρωτοχρονιά. Πάρτι, χορός και αλκοόλ μέχρι το νέο έτος ρε!

* Έχει ωραία χρώματα: ασημένιο, πορτοκαλί από τα φώτα της πόλης, καφέ και όλες του τις αποχρώσεις. Χρώματα που δίνουν ακόμα περισσότερη γοητεία στα υπέροχα ορεινά τοπία της Ελλάδας. Τα οποία οφείλεις να γνωρίσεις όταν φορά το χειμερινό της φόρεμα.

* Γίνεται της π(*&*(2 από live. Αν είσαι μουσικόφιλος, τότε σίγουρα αγαπάς τον χειμώνα μιας και σου δίνει την ευκαιρία να φορέσεις το μπουφάν σου και να πας να ακούσεις/δεις τα πάντα. Όχι μόνο δύο με τρεις συναυλίες στην χάση και στη φέξη του καλοκαιριού.

* Δεν σκάει ο τζίτζικας. Βασικό αν δεν έχεις μάθει πώς μπορείς να επιβιώσεις στις τροπικές θερμοκρασίες που αναπτύσσει η Αθήνα (και άλλες πόλεις) την περίοδο του καλοκαιριού. Θυμάσαι τους καύσωνες; Θυμάσαι που έσταζες στο λεωφορείο; Θυμάσαι που πετάχτηκες μια βόλτα μέχρι το περίπτερο και γύρισες κάθιδρος; Ε, όλα αυτά δεν παίζουν τον χειμώνα.

* Κάνεις σεξ και δεν ιδρώνεις σε κάθε πιθανό σημείο του κορμιού σου. Θα μπορούσε να προστεθεί στην παραπάνω παράγραφο, αν δεν ήταν από μόνο του λόγος για να σου αρέσει ο χειμώνας.

* Σου επιτρέπεται να μην κάνεις και καμιά μέρα μπάνιο. Δε θα το προσέξει κανείς.

* Χουχουλιάζεις στις κουβέρτες συντροφιά με ένα βιβλίο και μια κούπα ζεστή σοκολάτα και δε σε νοιάζει τίποτα. Έξω βρέχει, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικό και εσύ είσαι ο άρχοντας του σπιτιού σου.

* Ανάβεις τζάκι (αν έχεις). Το πιο παρεΐστικο, ατμοσφαιρικό, όμορφο, σκαλωματικό, συντροφικό και γενικά γ@μάτο μέσο θέρμανσης που ανακαλύφθηκε ποτέ. Κι ας κοστίζει μισή περιουσία να το έχεις αναμμένο όλο το βράδι. Χαλάλι του. Α, και φυσικά οι ζεστές πατάτες που φουρνίζεις στη θράκα του και το παίζεις σεφ γεμίζοντάς τες με μυρωδάτο βούτυρο. Μιαμ.

* Σταματάς να συναναστρέφεσαι με κατσαρίδες και κουνούπια. Πιθανότατα τα δύο χειρότερα ζωντανά που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη. Μεγάλη ανακούφιση.

* Καις περισσότερες θερμίδες. Το κρύο αυξάνει τον μεταβολισμό και κάνει το σώμα να αντλεί ενέργεια από το λίπος.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v