10 απίστευτες κι όμως αληθινές συμπτώσεις

Διαβάστε δέκα απίστευτες, τρομερές συμπτώσεις που συνέβησαν στ’ αλήθεια και κατέρριψαν όλες τις θεωρίες των πιθανοτήτων.
10 απίστευτες κι όμως αληθινές συμπτώσεις
Ποιες είναι οι πιθανότητες να σε χτυπήσει κεραυνός επτά φορές; Ή να βρεθείς σε τρία πλοία που ναυάγησαν και να επιζήσεις; Τέτοιες απίστευτες – κι όμως αληθινές – συμπτώσεις συγκεντρώνουμε παρακάτω, σε μια λίστα δέκα απίστευτων περιστατικών και trivia που θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι συνέβησαν.

Η γυναίκα που επιβίωσε από τρία ναυάγια
Η Violet Jessop, δούλευε στον Τιτανικό και τα άλλα δύο πλοία-«αδέρφια» του, τα Olympic και Britannic. Το Olympic συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο, το Brittanic βυθίστηκε μετά την έκρηξη τορπίλης ανοιχτά της Κέας και ο Τιτανικός είχε την γνωστή σε όλους μας τύχη μετά από σύγκρουση με παγόβουνο. Η Violet επέζησε και από τα τρία ναυάγια.



Ο αδερφός του δολοφόνου του Λίνκολν… έσωσε τον γιο του
Ο Edwin Booth, αδερφός του άνδρα που σκότωσε τον Αβραάμ Λίνκολν, ήταν έτοιμος να ανεβεί σε ένα τρένο το 1864, όταν είδε ότι ένα αυτοκίνητο έβαλε μπρος και θα πατούσε έναν νεαρό. Έτρεξε, άρπαξε τον άγνωστο νεαρό και του έσωσε τη ζωή. Το όνομά του ήταν Ρόμπερτ Λίνκολν. Ήταν ο γιος του Προέδρου των ΗΠΑ.

Το ζευγάρι που… ακολουθούσε τους τρομοκράτες
Ένα ζευγάρι από την Αγγλία, οι Jason και Jenny Cairns-Lawrence, είχε την έμπνευση να πάει ταξίδι στη Νέα Υόρκη, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001. Και στο Λονδίνο, στις 7 Ιουλίου του 2005. Και στη Βομβάη, το Νοέμβριο του 2006. Ήταν με άλλα λόγια παρόντες σε τρία από τα μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα του 21ου αιώνα.

Ο άνθρωπος που ήταν… και στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι
Ο Tsutomu Yamaguchi βρισκόταν στη Χιροσίμα όταν έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα των Αμερικανών. Η έκρηξη τον τίναξε στον αέρα και τον έριξε σε ένα φορτίο πατάτες. Αφού δέχτηκε ιατρική βοήθεια, πήγε στο σπίτι του… στο Ναγκασάκι. Εκεί, τον βρήκε και η δεύτερη ατομική βόμβα. Η έκρηξη αφαίρεσε τους επιδέσμους από το πρόσωπό του, αλλά και αυτός και η οικογένειά του επέζησαν.



Ο Μαρκ Τουέιν ήρθε και έφυγε… μαζί με έναν μετεωρίτη
Την ημέρα της γέννησης του γνωστού συγγραφέα, ο κομήτης Χάλεϊ πέρασε από τον πλανήτη μας. Η επόμενη φορά που πέρασε ο ίδιος κομήτης, ήταν η μέρα που ο Τουέιν πέθανε. Μάλιστα, ο ίδιος το είχε προβλέψει: «Ήρθα μαζί με τον Χάλεϊ. Ο Χάλεϊ ξανάρχεται. Και εγώ περιμένω να φύγω μαζί του…», είχε πει.

Ο άντρας που τον χτύπησαν επτά κεραυνοί
Ένας δασοφύλακας από τις ΗΠΑ, ο Roy Sullivan, χτυπήθηκε από κεραυνό επτά φορές – και επέζησε. Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος τόσες φορές από κεραυνό είναι μία στις 22 επτάκις εκατομμύρια.

Οι δίδυμοι που έζησαν την ίδια ζωή
Το 1940, δύο δίδυμα αγοράκια γεννήθηκαν, αλλά χωρίστηκαν κατευθείαν και δόθηκαν ξεχωριστά για υιοθεσία. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια διαπίστωσαν κάτι… ανατριχιαστικό: Και οι δύο άκουγαν στο όνομα Jim, είχαν παντρευτεί δύο φορές ο καθένας, πρώτα με δύο γυναίκες που τις αποκαλούσαν Λίντα και στη συνέχεια με δύο γυναίκες που λέγονταν Μπέτι. Είχαν και οι δύο από έναν σκύλο με το όνομα Τόι και από έναν γιο με το όνομα Τζέιμς. Ήταν και οι δύο αστυνομικοί, έπιναν την ίδια μπύρα, κάπνιζαν την ίδια μάρκα τσιγάρων και οδηγούσαν το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου!



Τρία κρυστάλλινα παλάτια που… έγιναν θρύψαλλα
Τρία εντυπωσιακά εκθεσιακά κέντρα με το όνομα Crystal Palace χτίστηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα στον πλανήτη: Ένα στο Λονδίνο, ένα στο Μόναχο και ένα στο Μοντρεάλ. Και τα τρία… κρύσταλλα είχαν την ίδια περίπου «τύχη»: Το πρώτο καταστράφηκε σε πυρκαγιά το 1936, το δεύτερο κάηκε το 1931 και το τρίτο επίσης τυλίχτηκε στις φλόγες το 1896.

Ο Βαλκάνιος που καταδιώκεται… από εξωγήινους
Ο Radivoke Lajic είναι ένας 50χρονος Βόσνιος, του οποίου το σπίτι χτυπήθηκε από μετεωρίτες όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι φορές. Και τα έξι «σώματα» που τον χτύπησαν εξακριβώθηκε πως είναι εξωγήινης προέλευσης – οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στον ίδιο άνθρωπο είναι μία στα 20 τετράκις εκατομμύρια. Ή απλώς μπορούμε να υποθέσουμε πως κάποιος εξωγήινος τον έχει βάλει στο μάτι και του πετά πετραδάκια.

Ο ήλιος και το φεγγάρι έχουν για το μάτι μας το ίδιο μέγεθος
Από μία απίστευτη σύμπτωση(;) η διάμετρος του ήλιου είναι 400 φορές μεγαλύτερη από του φεγγαριού, αλλά είναι 400 φορές πιο μακριά από τη Γη. Έτσι, τα βλέπουμε σα να έχουν το ίδιο μέγεθος – και σε αυτή τη σύμπτωση οφείλουμε το φαινόμενο της ολικής έκλειψης.

Πηγή: Cracked.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v