Τα νέα θρησκευτικά έχουν... Ριάνα και ινδιάνικες προσευχές

Ριζικά ανανεωμένο εμφανίζεται το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών στα σχολεία, προκαλώντας την οργή της Εκκλησίας.
Τα νέα θρησκευτικά έχουν... Ριάνα και ινδιάνικες προσευχές
Υλικό από ταινίες και ντοκιμαντέρ, έργα από την περίοδο της Αναγέννησης μέχρι τη μοντέρνα τέχνη ακόμα και μέσω σκίτσων και γελοιογραφιών, σύγχρονα τραγούδια από Έλληνες ερμηνευτές, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μέχρι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ριάνα συγκροτούν το νέο πρόγραμμα στην διδασκαλία των Θρησκευτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνοδευτικά κείμενα επιστημονικού περιεχομένου, ψαλμοί αλλά και ποίηση ολοκληρώνουν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που καλούνται όχι μόνο να μελετήσουν αλλά και να διδάξουν δάσκαλοι και θεολόγοι, χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεκινήσει η επιμόρφωση.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, κατηγορεί το νέο αναμορφωμένο μάθημα των Θρησκευτικών για συγκρητισμό. «Ένα συνονθύλευμα πληροφοριών για έξι θρησκείες και τρία δόγματα που μόνο παρανόηση και σύγχυση μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Εκκλησία πάλι μέσω του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χαρακτηρίζει «απαράδεκτα και επικίνδυνα» τα νέα προγράμματα σπουδών για δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και κάνει έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να αποσυρθούν άμεσα, μιας και ακυρώνουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.

Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από τη πλευρά του, μίλησε για ακατανόητη «αντιδικία και κινδυνολογία».

Εμείς προτείνουμε ηρεμία και ακούμε το ωραιότατο αυτό hit από Ριάνα:



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v