Το Ολυμπιακό πνεύμα σε όλο του το συγκινητικό μεγαλείο

Δύο αθλήτριες τραυματίζονται και τερματίζουν τελευταίες για να βοηθήσουν η μια την άλλη. Και συγκινούν τον πλανήτη.
Το Ολυμπιακό πνεύμα σε όλο του το συγκινητικό μεγαλείο
Μερικές φορές, σημασία δεν έχουν οι χρόνοι, τα μετάλλια και οι επιδόσεις. Σημασία έχουν οι άνθρωποι. Κι αυτό –ναι, κι όμως– ισχύει και στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως απέδειξαν περίτρανα δύο αθλήτριες του αγώνα δρόμου των 5.000 μέτρων.

Η νεοζηλανδή Nikki Hamblin και η αμερικανίδα Abbey D'Agostino συγκρούστηκαν ενώ έτρεχαν, με την δεύτερη να σηκώνεται γρήγορα και να την βοηθά για να συνεχίσουν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και ενώ οι δύο αθλήτριες είχαν αρχίσει να τρέχουν και πάλι, η αμερικανίδα δείχνει να πονά, πιάνει το πόδι της και καταρρέει καθώς είχε τραυματιστεί από τη σύγκρουση που προηγήθηκε.



Η συναθλήτριά της σε αυτό το σημείο σταματά να τρέχει, και αγκαλιάζει την Abbey D'Agostino για να την βοηθήσει να σηκωθεί, λέγοντάς της «Σήκω, πρέπει να το τελειώσουμε αυτό». Οι δυο τους τερμάτισαν τελευταίες, τρέχοντας σχεδόν δίπλα-δίπλα, και αγκαλιάστηκαν πριν η τραυματισμένη D'Agostino απομακρυνθεί με αμαξίδιο από τον χώρο.



Σε επιβράβευση για τη στάση τους, οι δύο αθλήτριες πέρασαν στον τελικό, παρ’ όλο που κανονικά θα είχαν αποκλειστεί λόγω της θέσης τερματισμού τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v