Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Η ετήσια ανακοίνωση του Happy Planet κατονόμασε τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη. Δείτε ποια είναι φέτος στην κορυφή.
Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου
Η… τοσοδούλα Κόστα Ρίκα βρίσκεται (και) φέτος στην κορυφή της λίστας Happy Planet Index από το New Economics Foundation με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Η «μέτρηση» της ευτυχίας για την κατάρτιση της λίστας δεν έγινε με βάση την οικονομική άνεση. Η ευτυχία υπολογίστηκε μετρώντας το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι πολίτες σε μια χώρα με βάση την ευζωία, το προσδόκιμο ζωής και τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτοί οι πυλώνες, ύστερα, διαχωρίστηκαν με κριτήριο το οικολογικό αποτύπωμα.

Η Κόστα Ρίκα έχει αρκετά μικρό οικολογικό αποτύπωμα, ενώ οι κάτοικοί της έχουν τον υψηλότερο βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους και το δεύτερο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής του νέου κόσμου. Παράλληλα, το 99% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του New Economics Foundation η χώρα εξαφάνισε τον στρατό της το 1949 και επένδυσε οικονομικά στους τομείς της υγείας και εκπαίδευσης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει το Μεξικό, παρ’ όλη τη διαφθορά και βία που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, ενώ η Κολομβία βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 89η θέση.

Αναλυτικά η λίστα:

1. Κόστα Ρίκα

2. Μεξικό

3. Κολομβία

4. Βανουάτου

5. Βιετνάμ

6. Παναμάς

7. Νικαράγουα

8. Μπαγκλαντές

9. Ταϋλάνδη

10. Εκουαδόρ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v