Η μαγεία του βυθού σε εικόνες

Μια μικρή γεύση από την ατελείωτη μαγεία του βυθού, μέσα από απίστευτα όμορφες φωτογραφίες του γοητευτικού υποβρύχιου «σύμπαντός».
Η μαγεία του βυθού σε εικόνες
Όσο κι αν έχετε ταξιδέψει πάνω στη Γη, όσο κι αν έχετε γυρίσει αυτόν τον μικρό… τεράστιο πλανήτη, ένα πράγμα δεν αλλάζει: Το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από νερό. Κι αυτό σημαίνει ότι όση μαγεία, φτιαγμένη από τη φύση ή τον άνθρωπο, έχετε αντικρίσει στο έδαφος, υπάρχει πάντα ένας απέραντος μαγικός κόσμος στον ατέλειωτο βυθό που σκεπάζει τον πλανήτη. Ένα σύμπαν γεμάτο χρώματα, κρυμμένα μυστικά, αλλόκοτα πλάσματα και φαντασμαγορικά κοράλλια, και άλλες εκπλήξεις που ίσως ακόμα δεν έχει δει το ανθρώπινο μάτι εκεί κάτω. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όμως, θα πάρετε μια μικρή γεύση από αυτή την υποβρύχια μαγεία.

Στη γειτονιά των Κανάριων νησιών, τριγυρνούν αυτές οι υπέροχες, τεράστιες, θαλάσσιες χελώνες. (φωτο: G. Lecoeur)


Δεν είναι εφέ. Είναι τα ρεύματα του ποταμού Σάντα Φε που συναντούν την καθαρή θάλασσα. (φωτο: John Moran)


Τα λεοντόψαρα, εκτός από πάρα πολύ περίεργα, είναι και εξαιρετικά φιλικά. Όπως αυτό εδώ που ποζάρει όλο χάρη για τον φακό στην Ερυθρά Θάλασσα. (φωτο: Christian Schlamann)


Πόσα μυστικά κρύβει ο βυθός… Ένα από αυτά είναι και το ναυάγιο ενός φορτηγού πλοίου στην Καραϊβική, που έχει γίνει… υποβρύχιο στέκι για scuba divers. (φωτο: Marc Henauer)


Ο βυθός της Ταϊλάνδης έχει χιλιάδες χρώματα. Το εκπληκτικό είναι ότι τα περισσότερα εξ αυτών τα συναντάμε… πάνω στα ψάρια του. (φωτο: Eduard Paravyan)


Έχετε δει πιο τέλειο σχήμα ψαριού από αυτό; Και το όνομα αυτού… Achilles tang. (φωτο: Brian Skerry)


Κι όμως, καλά βλέπετε. Ένα δέντρο κάτω από το νερό. Για την ακρίβεια, είναι το υποβρύχιο πάρκο της Πράσινης Λίμνης της Αυστρίας. (φωτο: Marc Henauer)


Μεθυστική και επικίνδυνη, αυτή η μέδουσα φτάνει τα 2,5 μέτρα σε μέγεθος και ζει στον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου στον Καναδά. (φωτο: David Doubilet)


Δεν είναι κάποιο ηφαίστειο έτοιμο να εκκρίνει λάβα στο βυθό. Είναι μια εξαιρετικά κοντινή φωτογραφία ενός αστερία στο βυθό της Μοζαμβίκης. (φωτο: Peet J van Eeden)


Άνθρωπος εναντίον Βυθού: Η επίθεση του γιγαντιαίου… φιλικού σαλαχιού στον ύφαλο του Μπαλί. (φωτο: Andrea Marshall)


Πηγή φωτογραφιών: National Geographic
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v