Αλλάζει μορφή το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας

Ανάπλαση του πολύπαθου κέντρου σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων, σε ένα μεγαλόπνοο project που ανακοινώθηκε σήμερα.
Αλλάζει μορφή το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας
Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας παρουσίασαν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και εγκρίθηκε με ορισμένους όρους, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο τρίγωνο ανάμεσα στις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο, αφορά βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο επίπεδο των υποδομών, της λειτουργίας, της συντήρησης και της φύλαξης της περιοχής.

Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι, θα ανακατασκευαστεί ο ασφαλτοτάπητας, θα επισκευαστούν τα πεζοδρόμια, θα δημιουργηθούν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, θα αναδειχθούν τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, θα ενισχυθεί η φύτευση και ο φωτισμός των δρόμων και θα φτιαχνούν χώροι στάθμευσης ποδηλάτων.

Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση της προσβασιμότητας, οργάνωση της τροφοδοσίας των καταστημάτων, οργάνωση της καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, οργάνωση χώρων τραπεζοκαθισμάτων, έλεγχος της παραβατικότητας και επιβολή κυρώσεων.

Οι παρεμβάσεις είναι προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, κονδύλια που όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αθηναίων έχουν ήδη βρεθεί τόσο από πόρους του δήμου, όσο και από ιδιωτικούς πόρους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v