Ολυμπιακοί Αγώνες μόνιμα στην Ελλάδα λέει η Λαγκάρντ
Υπέρ της μόνιμης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα τάχθηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ κατά την διάρκεια Φεστιβάλ Ιδεών στις ΗΠΑ.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Την ιδέα να διεξάγονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα διατύπωσε η Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Άσπεν και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών» στο Κολοράντο, Κίτι Μπουν, θέτοντάς την ως ερώτημα στην Κριστίν Λαγκάρντ.
Η πρόεδρος του ΔΝΤ, που συμμετείχε σε συζήτηση στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, είδε πολύ θετικά το ερώτημα-ιδέα της Μπουν. «Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή», παρατήρησε η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Άσπεν και η Κριστίν Λαγκάρντ τοποθετήθηκε: «Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στον βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».
Η Μπουν σημείωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπήρξαν τεράστια καταστροφή για το Ρίο και η Λαγκάρντ συμφώνησε πως πράγματι ο τρόπος που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι περίπλοκος. «Θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο», κατέληξε η πρόεδρος του ΔΝΤ, «που θα αναλάμβανε την εποπτεία για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η λογοδοσία».