Οι καλύτερες διακοπές μου ήταν…

Οι συντάκτες και οι φίλοι του in2life θυμούνται τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους και σας καλούν να αποκαλύψετε κι εσείς πού περάσετε το ωραιότερο καλοκαίρι σας.
Οι καλύτερες διακοπές μου ήταν…
Πού περάσατε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας και γιατί; Αυτή την ερώτηση θέσαμε σε γνωστούς, φίλους και συντάκτες του in2life, και την ίδια ερώτηση θέτουμε και σε όλους εσάς. Σας προκαλούμε σε ένα ταξίδι αναμνήσεων, ξεκινώντας με τις… καλοκαιρινές αποκαλύψεις 13 ανθρώπων και περιμένουμε και τα δικά σας μυστικά – αγαπημένα νησιά, παραλίες, συστατικά σούπερ διακοπών, στα σχόλια στο κάτω μέρος του αφιερώματος.

Ο Χρήστος, 46 ετών, θυμάται μεσσηνιακές βόλτες σε ελαιώνες κι αμμουδιές:
Δεν έχει σημασία που έχουν περάσει 23 χρόνια (που ήμουν δηλαδή στα μισά μου), ούτε που έχει γίνει πλέον «κοσμοπολίτικο» το μέρος, ούτε τίποτε άλλο. Ήταν, απλώς, έρωτας με την πρώτη ματιά και οι καλύτερες τρεις καλοκαιρινές εβδομάδες μου. Μεσσηνία: Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα Ρωμανός, Πετροχώρι. Ή -αν προτιμάτε- Βοϊδοκοιλιά, Λαγκούβαρδος, Χρυσή Ακτή και άλλες θάλασσες πολλές… Ατελείωτες, ήσυχες και πεντακάθαρες παραλίες, ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό, χαλαρή (έως πολύ χαλαρή) νυχτερινή ζωή, διαδρομές μέσα στις ελιές με soundtrack… τζιτζίκια στο μάξιμουμ. Απλά τα πράγματα, παιδική η χαρά.

Η Μαρία, 27 ετών, δεν μπορεί να ξεχάσει τις γεύσεις της Σίφνου:
Στη Σίφνο πέρασα τις καλύτερες διακοπές μου! Ένα νησί με πανέμορφες, ρηχές παραλίες με ζεστά νερά και εξαιρετικό φαγητό (πολύ σημαντικό για μένα). Στα θετικά του συγκαταλέγεται το ότι δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο αφού οι αποστάσεις είναι μικρές και το ΚΤΕΛ εξυπηρετεί μια χαρά. Τα μικρά μπαράκια στην Απολλωνία, που στην πλειοψηφία τους είναι ροκ-εναλλακτικά, ήταν από μία όμορφη έκπληξη που ξέφευγε από την κλασική, mainstream διασκέδαση των νησιών. Ειδικά για ηλικίες 25-30 είναι η ιδανική επιλογή!

Η Ηρώ, 33 ετών, είναι ερωτευμένη με την Αμοργό:
Τέλη Ιουνίου του 2011, στην Αμοργό. Είχαμε πάει για ένα τετραήμερο. Ξύπνησα την τέταρτη μέρα, ακριβώς την ώρα που ανέτειλε ο ήλιος πάνω από το κάστρο-που-δεν-είναι-ακριβώς-κάστρο της Χώρας. Μέτραγα τα λεπτά για να πάει 9.00, εγώ που δεν ξυπνάω ποτέ πριν το μεσημέρι, για να σας πάρω τηλέφωνο να σας πω ότι δε γίνεται να φύγω, δεν θα έρθω στη δουλειά. Σαν τον πρωταγωνιστή στο Απέραντο Γαλάζιο, που έλεγε πως όταν είσαι εκεί κάτω, σε αυτόν τον απόλυτα μπλε κόσμο κάτω από τη Χοζοβιώτισσα, το δύσκολο είναι να βρεις ένα λόγο να επιστρέψεις. Μείναμε δέκα μέρες, χωρίς λεφτά και χωρίς καθαρά ρούχα. Είναι μαγεμένο αυτό το νησί. Έχει την πιο μαγική κυκλαδο-Χώρα, την τελειότερη κουζίνα, την πιο μυστηριακή ενέργεια και το πιο βαθυγάλαζο νερό του Αιγαίου.

Ο Θανάσης δηλώνει (ή θέλει να γίνει) 93 ετών στην Ικαρία:
Ικαρία. Χαλαροί ρυθμοί, τέλειες παραλίες, λίγος - αλλά κεφάτος - κόσμος. Ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος στην ηλικία μου.

Για την Φοίβη, 25 ετών, η απάντηση είναι εύκολη:
Κάτω Κουφονήσι. Σκηνούλα κάτω από μια σκιά (όχι πολύ γενναιόδωρη, αλλά εξυπηρετική). Βουτιά στα 15 βήματα σε μικρό κολπάκι που δεν ξέρει τι σημαίνει κύμα, τεμπέλικος καφές στη μοναδική ταβέρνα-κτίσμα-δείγμα πολιτισμού στο νησί κάτω από καλαμωτές και κληματαριές και ξανά: βουτιά σε εξωτικά νερά-άραγμα-ταβέρνα-σκηνή. Κι αν θες να το ζήσεις πιο φάμπιουλους, ανεβαίνεις με το καραβάκι στο κοσμοπολίτικο Κουφονήσι και κάνεις τις γνωριμίες σου, πίνεις τα ποτάκια σου, την πέφτεις με sleeping bag το ξημέρωμα στο λιμάνι και επιστρέφεις στο ήσυχο καταφύγιό σου την επόμενη.

Ο Κωνσταντίνος, 35 ετών, ψηφίζει επίσης Κουφονήσι:
Οι καλύτερες διακοπές; Στα Κουφονήσια. Γιατί εκεί νομίζεις πως η θάλασσα και ο ουρανός είναι ένα. Τόσο γαλαζοπράσινα νερά πουθενά.

Ο Βαγγέλης, 35 ετών, έζησε την αποκάλυψη, και δεν ήταν στην Πάτμο:
Καλοκαίρι 2005. Μετά από ένα πολύβουο τριήμερο στην Ίο, η αποκάλυψη με περίμενε ένα νησάκι πιο δίπλα και λεγόταν Σίκινος. Όλα τα θετικά ενός γραφικού κυκλαδίτικου νησιού χωρίς τη βαβούρα των τουριστών. Σε δύο μέρες όλοι, μια μεγάλη παρέα! Ελληνικός καφές και γλυκό του κουταλιού, 'πριβέ' ξεναγήσεις στο νησί με το μοναδικό λεωφορείο και ασπρισμένα σκαλάκια με γλάστρες βασιλικού.

Η Δέσποινα, 29 ετών, έχει ενθουσιαστεί με την Κρήτη
Οι πιο σούπερ διακοπές μου ήταν πέρυσι στα Χανιά! Είχε τέλειες παραλίες, ήπια υπέροχες ρακές… Τι άλλο θέλει κανείς;

Ο Γιάννης, 31 ετών, θυμάται ακόμα τα σαν-πισίνα νερά των Παξών
Ένα μικρό νησάκι κάτω από την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, με τις υπέροχες παραλίες, γαλαζοπράσινες και καθαρές σαν να είσαι σε πισίνα, το γραφικό λιμάνι για βόλτες και τα ταβερνάκια για νόστιμο σπιτικό φαγητό… Ιδανικά για να περάσεις 4-5 μέρες ωραία μακριά από το άγχος και τη φασαρία πιο κοσμοπολίτικων περιοχών.

Για τον Μιχάλη, 22 ετών, δεν έχει σημασία το μέρος, αλλά οι άνθρωποι:
Το καλύτερο μέρος που έκανα διακοπές ήταν το Πόρτο Χέλι, όταν ήμουν 7. Είχα πάει με τα αδέλφια και τη γιαγιά μου, και ήταν τότε που έμαθα να κολυμπάω, με ένα μπρατσάκι στην πισίνα και μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια μου που πηγαίναμε τα βράδια στη θάλασσα. Σημασία έχει με ποιον πας διακοπές και όχι το πού.

Ο Σέργιος, 27 ετών, αμφιταλαντεύεται μεταξύ Ίου και Σκιάθου:
Σκιάθο τέλος πρώτου έτους, πολύ μεγάλη παρέα, νεοσύστατη από τη σχολή: εκεί έζησα το πρώτο μεθύσι και λέγαμε άπειρες βλακείες και ατάκες. Επίσης, Ίος καλοκαίρι μετά την τρίτη λυκείου, πρώτες διακοπές με φίλους, όπου ζήσαμε την απόλυτη χαλάρωση και ξεφάντωμα μετά τις πανελλήνιες και κάναμε τόσες βόλτες που ακόμα θυμάμαι τα σοκάκια της Χώρας απ' έξω.
Σέργιος, 27

Ο Γιώργος, 29 ετών, είναι ο τρίτος που ψηφίζει Κουφονήσια:
Έχει την τελειότερη παραλία της Ελλάδας – το Πορί – την πιο χύμα Χώρα και την πιο χαλαρή διάθεση. Ακόμα θυμάμαι τα τιρκουάζ νερά μέχρι και στο λιμάνι, τα ουζάκια στο παλιό Καρνάγιο τα βράδια, τα κοκτέιλ στο Σορόκο, τα νησιώτικα στο καΐκι του Πράσινου και την γιαγιά-μόνιμα παρούσα στο κεντρικό σοκάκι να μας χαιρετάει και να μας λέει ιστορίες απ’ το νησί κάθε φορά που γυρνούσαμε απ’ την παραλία.

Ο Γιάννης, 30 ετών, ψηφίζει εξωτερικό:
Οι πιο ωραίες μου διακοπές ήταν Στη Ρώμη! Για την ιστορία της, τα αμέτρητα διαφορετικά παγωτά που έφαγα. Την αυθεντική καρμπονάρα, τις υπέροχες βραδινές βόλτες από τον Τίβερη μέχρι την πιάτσα Ναβονα... Θάλασσα δεν έχει άλλα γούστα είναι αυτά!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v