Διεθνές βραβείο σε Έλληνες μαθητές

Έλληνες μαθητές βραβεύθηκαν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για εφαρμογή που δημιούργησαν για ταμπλέτες, με τίτλο «Αναζητώντας τον Καρλομάγνο».
Διεθνές βραβείο σε Έλληνες μαθητές
Το δεύτερο βραβείο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Καρλομάγνου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου έλαβαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πυργετού Λάρισας.

Οι νεαροί μαθητές δημιούργησαν παιχνίδι-εφαρμογή για ταμπλέτες με τίτλο «Αναζητώντας τον Καρλομάγνο» που τους χάρισε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό, οι νικητές του οποίου ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Άαχεν της Γερμανίας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό-θεσμό που έχει ως στόχο την παρουσίαση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης στις τάξεις των νεαρών ευρωπαίων, και που και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το παιχνίδι που δημιούργησαν οι μαθητές του Πυργετού αποτελεί μία εύχρηστη εφαρμογή που βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τι ίσχυε την εποχή του πρώτου αυτοκράτορα της δυτικής Ευρώπης μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά και να την συγκρίνουν με τα σημερινά δεδομένα.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο ιταλικό πρόγραμμα inteGREAT, που προωθεί δράσεις νέων για την προσφυγική κρίση.

Πηγή: Europarl.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v