Οι 10 αγαπημένοι μας σούπερ ήρωες

Άφθονες σούπερ δυνάμεις, γκάτζετ και χιούμορ σε ένα Top 10 ηρώων που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν την (super) Dream Team.
Οι 10 αγαπημένοι μας σούπερ ήρωες

Σούπερ ήρωες. Ινδάλματα για τα πιτσιρίκια, κόλλημα για τους φαν των κόμικ, αγάπη για τα… μεγάλα παιδιά που ανεξαρτήτως ηλικίας δεν χάνουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν παλιά κόμικ ή να δουν ξανά τις κινηματογραφικές (σούπερ) παραγωγές.

Ο αριθμός τους μεγάλος. Εκείνοι που ξεχωρίζουν; Λίγοι. Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα από τους αγαπημένους μας. Ο δικός σας ποιος είναι;

Batman

Μπορεί να μην είναι 100% σούπερ ήρωας, όμως το γεγονός ότι δεν χρειάζεται μεταλλάξεις για να αποδείξει πόσο άνετος τύπος είναι στο να σπάει στο ξύλο τους κακούς λέει πολλά. Επίσης, έχει μακράν τον πιο πλήρη κατάλογο από gadgets πάσης φύσεως και πάσης… χρήσης. Ποιος δε θα ήθελε μια… τσάρκα με το batmobile;

Spiderman

Ο απόλυτος geek σούπερ ήρωας, ο οποίος κατάφερε μετά από τσίμπημα αράχνης να μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο διασκεδαστικούς πολεμιστές του εγκλήματος. Αξιολάτρευτος εντός και εκτός κουστουμιού αράχνης, ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ μπορεί να μην έχει τις δυνάμεις των υπολοίπων, όμως είναι ο ορισμός του “cool” χαρακτήρα.

Superman

Παρά την μάλλον αστεία στολή του (βρακάκι κόκκινο πάνω από μπλε εφαρμοστό κολάν;), ο Superman είναι αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους όταν ακούν τον όρο «σούπερ ήρωας». Δυνατός σαν ατσάλι, και με μια βαθιά αγάπη για την ανθρωπότητα, εξωγήινος αλλά βαθιά… γήινος, ο Superman κερδίζει επάξια τον σεβασμό εχθρών και… συναδέλφων.

Iron Man

Ο κύριος Τόνι Σταρκ, πέρα από δισεκατομμυριούχος, έχει μία σούπερ ντούπερ εντυπωσιακή στολή η οποία πετάει, πυροβολεί, αναβαθμίζεται και γενικά κάνει… ωραία πράγματα και παράλληλα έναν επίσης ελκυστικό, αντισυμβατικό χαρακτήρα. Επίσης, ο τύπος είναι ιδιοφυΐα.

Wolverine

Ίσως ο πιο βίαιος και ενδιαφέρον σούπερ χαρακτήρας που υπήρξε ποτέ. Η μεταμόρφωσή του από James Howlett σε Wolverine θεωρείται από τις πιο ενδιαφέρουσες «σεναριακά» στον χώρο τον κόμικ, ενώ υποθετικά μιλώντας θα μπορούσε να βάλει κάτω σχεδόν όλους τους χαρακτήρες της λίστας μας. Αδαμάντιο: το πιο σκληρό υλικό, hellow!

Captain America

Ξεπερνώντας τις γραφικότητες περί Αμερικής, πατρίδας, μιλιταρισμού και όλα τα συναφή, ο «καπετάνιος» έχει περιορισμένη δύναμη συγκριτικά με άλλους και εξίσου περιορισμένο οπλοστάσιο (ξυλίκι μόνο και μια ασπίδα). Όμως η «ανθρώπινη» φύση του, η ηθική του και οι ενισχυμένες δυνατότητες που έχει χάρη σε έναν ορό τον κάνουν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ήρωες.

Hulk

Δύναμη. Ατόφια δύναμη. Ο Hulk είναι μοναδικός στο… είδος του μιας και μπορεί να είναι ταυτόχρονα «καλός» και «κακός». Χαρακτήρα ιδιαίτερο δεν έχει. Απλά τσακίζει ό,τι βρει μπροστά του όταν είναι πράσινος. Και αυτό μας αρκεί. Ουγκ!

Thor

Ένας… Θεός ανάμεσα σε σούπερ ήρωες. Γιατί όχι; Ο Thor γεννήθηκε από τη μυθολογία των Βίκινγκ, έχει ένα ωραιότατο σφυρί που τσακίζει κόκκαλα – και όχι μόνο, είναι αθάνατος και μπορεί να «παίξει μπαλίτσα» ελέγχοντας κεραυνούς. Αναμφίβολα εντυπωσιακός.

Flash

Ψαρωτική στολή, όσα χρόνια κι αν περάσουν, πιο γρήγορος από ταχύτητα του φωτός, μπορεί να περνάει μέσα από τοίχους αψηφώντας νόμους της φυσικής και να έχει τα πιο αστραπιαία αντανακλαστικά, γεγονός που τον κάνει πρακτικά… αχτύπητο. Στα συν, η αίσθηση του χιούμορ.

Deadpool

Ίσως ο πιο αστείος υπέρ ήρωας που έγινε ποτέ. Θα θέλαμε περισσότερους σαν κι αυτόν, όμως κ ένας μας φτάνει: σούπερ βίαιος χωρίς την παραμικρή τύψη, σούπερ αστείος, ελάχιστα σοβαρός, αγενής, κάφρος και με ικανότητα πλήρους ανάρρωσης από ακρωτηριασμούς, πυροβολισμούς και άλλες τέτοιες ατυχίες.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v