Το Jurassic Park γίνεται πραγματικότητα (;)

Πολύτιμο δείγμα DNA ίσως φέρει έγκυος τυραννόσαυρος Rex που βρέθηκε στις ΗΠΑ, φέρνοντας τους επιστήμονες ένα βήμα πιο κοντά στο Jurassic Park.
Το Jurassic Park γίνεται πραγματικότητα (;)
Το απολίθωμα ενός θηλυκού Τυραννόσαυρου Rex που ήταν έγκυος αναζωπυρώνει τις ελπίδες των επιστημόνων να βρουν αξιόπιστο δείγμα DNA, το οποίο θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη και τις διαφορές των δύο φύλων των δεινοσαύρων.

Ο θηλυκός δεινόσαυρος που βρέθηκε στη Μοντάνα των ΗΠΑ, υπολογίζεται στα 68 εκατομμύρια χρόνια και φέρει μυελώδες οστό, που υποδεικνύει ότι κυοφορούσε. Το οστό αυτό απαντάται μόνο σε θηλυκούς δεινόσαυρους, την περίοδο πριν και λίγο μετά την ωοτοκία. "Πρόκειται για ειδικό ιστό, που αναπτύσσεται προκειμένου να παρέχει εύκολα προσβάσιμη αποθήκη ασβεστίου πριν την ωοτοκία" επισημαίνει η Λίντσεϊ Ζαννό, επικεφαλής του Εργαστηρίου Παλαιοντολογικής Έρευνας στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών της Βόρειας Καρολίνα.

"Έχουμε ενδείξεις πως κομμάτια DNA ενδέχεται να έχουν διατηρηθεί στο απολίθωμα, γεγονός όμως που μένει να εξετασθεί περαιτέρω" προσθέτει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v